Een complete cursus, een lezing en een expositie deze maand bij Kunstconsult aan Smederij 4.  Allemaal over glaskunst. De lezing wordt gegeven door de kleinzoon van Nederlands bekendste glasontwerper A.D. Copier. En er is een cursus waarin men ‘naar glaskunst leert kijken als een kenner’, meldt Kunstconsult.

Laurens Geurtz, kleinzoon van Andries Dirk Copier dus, geeft woensdag 4 juli de een lezing. Hij bij is co-auteur van het boek Copier Compleet en gastcurator bij het Nationaal Glasmuseum. In de lezing laat hij zijn licht schijnen over de gestolde dromen die Copier heeft gerealiseerd in de hoogtijdagen bij Glasfabriek Leerdam en later als autonoom kunstenaar.
Deelname: 15 euro, inclusief koffie vooraf en borrel na. Aanmelden via mail: noortje@kunstconsult.nl.

Zomercursus
In een uit drie lessen bestaande zomercursus leert men dus volgens Kunstconsult met een kennersblik kijken naar glas. Glaskunstexperts vertellen kennis over stijlen en technieken, ontwerpers en hun ontwerpen, ‘echt of vals’ en ‘gaaf of toch niet…’. Tijdens de cursus is er ook gelegenheid onderling ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren.
De lessen worden gegeven op donderdag 12, 19 en 26 juli (10.00-12.30 uur). Kosten: €150,- (inclusief literatuur, koffie en lekkernijen). De cursus gaat alleen door bij minimaal zes deelnemers. Maximaal kunnen er twaalf meedoen.
Informatie en inschrijven: mail naar noortje@kunstconsult.nl

Verkoopexpositie

Op de glaskunstexpositie ‘Gestolde Dromen IX’ zijn ruim 100 glasobjecten uit de periode 1925-2000 te zien en te koop. Met onder meer unica van Andries Dirk Copier en Willem Heesen. Men kan er 22 juli terecht in de showroom van Kunstconsult aan de Smederij 4. Openingstijden: woensdag, donderdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur. En in het finissageweekend: zaterdag 21 en zondag 22 juli van 13.00 tot 17.00 uur.

Kunstconsult is specialist in 20ste-eeuwse toegepaste kunst. De collectie bestaat uit objecten uit de periode 1900 – 1980 met de nadruk op Nederlandse Art Nouveau en Art Deco. Meer info op www.kunstconsult.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.