Jan Sierhuis. Foto: Nico Koster.

Op zondag 1 juli van 13.00 uur af is de bijna 90-jarige kunstenaar Jan Sierhuis aanwezig in Museum Jan van der Togt aabn de Dorpsstraat om over zijn werk te vertellen. In het museum is tot en met 12 augustus een uitgebreid overzicht van zijn oeuvre te zien. Naast werken uit diverse periodes toont de tentoonstelling ook foto’s, oude tekeningen en andere memorabele vondsten uit het atelier van Sierhuis. 

In 1948 was Jan Sierhuis (1928) betrokken bij de CoBrA-groep. Hij was echter te jong om lid te worden. Uiteindelijk wist Sierhuis uit te groeien tot een van de meest toonaangevende Nederlandse expressionisten van de twintigste eeuw.

www.jvdtogt.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.