Bas Eenhoorn

Maandag (25 juni) om 12.00 uur wordt het kraakpand vol asielzoekers van ‘we are here’ ontruimd. Dat heeft burgemeester Bas Eenhoorn in overleg met Openbaar Ministerie en politie besloten.

De ontruiming vindt plaats als de rechter daarmee akkoord gaat. Om 10.00 uur is er nog een kort geding tegen die maatregel.

In een brief aan de gemeenteraad schrijft Eenhoorn+ dat de officier van justitie de actiegroep in het pand aan de Groen van Prinstererlaan 114 op 13 juni per aanschrijving liet weten dat het pand zal worden ontruimd, omdat de eigenaar aangifte had gedaan.

Daartegen kon de groep overigens wel in beroep gaan, wat een schorsende werking heeft. Dat vertelde de burgemeester ook woensdagavond tegen de gemeenteraad. Het beroep is niet tijdig (het moest binnen een week) ingesteld, zodat de ontruiming kan doorgaan. De periode waarin beroep kon worden ingesteld eindigde woensdagnacht om 24.00 uur.

Geen beroep

Het kantoorpand tegenover ’t Open Hof is op 5 juni gekraakt en sinds die tijd is de groep er aanwezig. Onmiddellijk na de kraak deed de eigenaar aangifte.

Al eerder kreeg de gemeenteraad een brief waarin werd gezegd dat de krakers het gebouw moesten verlaten. Als beroep door hen was aangetekend zou de rechtbankprocedure acht weken in beslag nemen. Maar dat hebben zij kennelijk niet bij de rechtbank gedaan.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.