Het was waarschijnlijk haar laatste activiteit als kinderburgemeester, zei Varvara. Samen met de nieuwe wethouder Floor Gordon van Integraal Wijkbeheer opende zei woensdag de avontuurlijke speelplaats en het kunstgrasveld bij de Roelof Venemaschool aan de Vlielandstraat.

De twee trapten als officiële opening de eerste ballen richting het doel van het grote kunstgrasveld af. Overigens zonder veel succes, want zij kregen het tussen de doelpalen gespannen papier niet kapot geschoten. Dat lukte de kinderen van de Roelof Venemaschool wel.

Na de opening haastte moest Varvara snel naar het raadhuis om daar de kandidaten voor de volgende kinderburgemeestersperiode te ontmoeten. Wethouder Floor Gordon zei het project aan de Vlielandstraat geslaagd te vinden. Het kwam tot stand in samenspraak met de buurt en met kinderen. Zij vertelde voorstander van avontuurlijk spelen te zijn, waarbij kinderen volgens haar meer hun fantasie kunnen gebruiken.

Op het kunstgrasveld, ingestrooid met zand, kan onder alle weersomstandigheden wordespeeld. Gordon hoopt dat deze centrale groene plek kinderen in de buurt tot meer buiten spelen verleidt, zei ze.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.