Nederland, Amstelveen, 2 juni 2018.
Open dag van de bouw in belevingscentrum Amstelveen Inzicht.
Foto: Ge Dubbelman 2018.

Ruim 500 deelnemers trok zaterdag (2 juni) de Dag van de Bouw in Amstelveen. Uit infocentrum Amstelveen InZicht aan het Stadsplein kon men deelnemen aan diverse bus- en fietsexcursies. Op het Stadsplein ontstond gedurende de dag een enorme 3D-tekening met daarop de toekomstige Amstelveenlijn.

De bus-excursies, waarvoor veel interesse bestond, voerden langs (toekomstige) bouwlocaties zoals de A9, werkzaamheden in aanloop naar de vernieuwde Amstelveenlijn en ontwikkelingen in het Stadshart. Bij InZicht kreeg men daarover ook informatie.

Buiten stonden werkvoertuigen van Rijkswaterstaat en een graafmachine van aannemer KWS. Aan de oproep om op de Dag van de Bouw hun kleurplaat in te leveren bij InZicht gaven kinderen en hun ouders massaal gehoor. Het leverde alvast een gratis ijsje op en misschien een prijs op woensdag 20 juni, de dag van de prijsuitreiking.

Bij Inzicht (boven de bibliotheek) kan men overigens maar drie middagen per week terecht (woensdag, donderdag en vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur, op donderdag tot 19.00 uur). Los daarvan is men op de eerste en derde zaterdag van de maand ook ’s middags open.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.