Foto: De tien finalisten met NOS Jeugdjournaal-verslaggevers Milou Stoop en Youssef Abjij  ®NOS-Stefan Heijdendael

De Amstelveense finaliste Rosa Blaauw (12) heeft niet den NOS Jeugdjournaal Verslaggeverswedstrijd gewonnen. Winnaar werd Julian Schimmel (11 jaar) uit Ede. Die mag deze zomer als razende reporter op pad, samen met een verslaggever. Die reportage is te zien op televisie, de website en het YouTube-kanaal van het NOS Jeugdjournaal.

Er waren zondag (3 juni) tien finalisten uit heel Nederland. Julian wist de opdrachten het beste uit te voeren en is uitgeroepen tot winnaar.

De uit 145 inzendingen door de Jeugdjournaal-redactie gekozen finalisten kwamen zondag naar Beeld en Geluid en de NOS in Hilversum om d.m.v. verschillende opdrachten de jury nog één keer te overtuigen van hun verslaggeverstalent. Zij moesten o.m. een nieuwsbericht schrijven, een interview voorbereiden en een ‘stand-upper’ opnemen bij de Jeugdjournaal-bus. Alles aan de hand van fictief nieuws over een ontsnapte gorilla.

Aan het einde van de dag maakte de jury, bestaande uit de Jeugdjournaal-verslaggevers Milou Stoop en Youssef Abjij, de winnaar bekend. Volgens de jury hebben alle kinderen duidelijk talent, maar was Julian bij de opdrachten van zondag de allerbeste. Hij stond als een ervaren verslaggever voor de camera.

 

Het NOS Jeugdjournaal heeft de zoektocht naar journalistiek talent samen met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid georganiseerd. Kinderen uit groep 7, 8 en de brugklas konden meedoen door een zelfgemaakt filmpje in te sturen. Julian stuurde een filmpje in over een scouting dag voor sporters met een beperking en interviewde hiervoor snowboarder Bibian Mentel. Rosa Blaauw uit Amstelveen vroeg bij het Ajax trainingsterrein aan topvoetballers waarom mannen in die branche zoveel meer verdienen dan vrouwen en of de mannen iets zouden willen inleveren ten bate van hun vrouwelijke collega’s.

 

Het was de zevende keer dat de NOS samen met Beeld en Geluid een wedstrijd voor kinderen organiseerde. Eerder ging het om presentatietalent, dit keer stond het werk van een verslaggever centraal. Meer informatie over de wedstrijd en de tien finalisten vind je hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.