Foto boven: amstelveenweb.com

Het oudste tuincentrum van Amstelveen, Konijnenburg aan de Handweg, moet weg. Omdat het geen eigenaar is van het pand en de grond, kon het zich moeilijk tegen de verkoop daarvan verzetten. De huur is opgezegd en er komen op die locatie dure woningen. Het tuincentrum heeft 62 jaar bestaan.

De opheffingsuitverkoop is inmiddels gestart. Deze week geldt een korting van 50% en volgende week van 70%. Het project ‘Wonen aan de Poel’ omvat villa’s van ruim € 1,6 miljoen, statige herenhuizen van ongeveer een miljoen euro en appartementen van zes ton. De woningbouwplannen bestonden overigens al ongeveer achttien jaar.

Bedrijfsleider Gerard van Buuren, die er al 35 jaar werkt, en diens medewerkers moeten ander werk zoeken, want er is geen geld om ergens anders opnieuw te beginnen. Konijnenburg is een begrip bij (vooral oudere) Amstelveners. Maar ook uit andere delen van de regio en zelfs het land komen er klanten heen.

Op 30 juni sluit het bedrijf definitief. Wie nog van de leegverkoop wil profiteren kan er van maandag tot en met vrijdag terecht van 09.00 tot 18.00 uur (zaterdag tot 17.00 uur) en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

 

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.