Wie zijn Frans wil ophalen kan maandag 4 juni (20.30 uur) terecht bij de Volksuniversiteit Amstelland van Platform C aan het Stadsplein. Die organiseert ook de zogenoemde Art nouveau wandeling in Amsterdam op woensdag 6 juni (14.00 uur). Voor beide activiteiten zijn nog plaatsen vrij.

De korte intensieve cursus Frans is bedoeld voor cursisten die de Franse taal al redelijk beheersen en die hun Franse woordenschat willen verrijken en hun lees- en spreekvaardigheid willen verbeteren.

Het accent zal niet zozeer liggen op de grammatica. Tijdens de cursus lezen deelnemers een boekje dat gaat over het dagelijks leven in Parijs, de architectuur van bekende gebouwen en andere bezienswaardigheden. De cursus bestaat uit vier lessen, de prijs is € 75.Op woensdag 6 juni (14:00 tot 15:30 uur) vindt de Art nouveau neemt kunsthistoricus Stefano Giani toehoorders mee tijdens zijn lezing ‘en plein air’ mee door de binnenstad van Amsterdam. Langs prachtige gebouwen in Belle Epoque stijl, ook wel Art Nouveau of Jugendstil genoemd. Behalve Berlage, komen ook werken van Gerrit van Arkel en architectenbureau Van Gendt aan bod. Prijs: € 25.

Inschrijven is mogelijk via www.vu-amstelland.nl of bij de balie op de derde verdieping van Stadsplein 99.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.