In het kader van de door stichting Tpodium georganiseerde serie ‘Jazz in de Buurt’ speelt vrijdag 18 mei (20.00 uur) het Edgar van Asselt Trio, samen met trompettist Philip Harper (foto boven), in ’t Open Hof aan de Burg. Haspelslaan 129.

Het talent van Harper werd op 23-jarige leeftijd gespot door Art Blakey die hem gelijk bij zijn Jazz Messengers inlijfde. Met zijn broer Winard (drums), vormde hij geruime tijd de Harper Brothers, waarmee hij in totaal zes albums opnam en op festivals over de hele wereld speelde.

Al 20 jaar is hij een vast lid van de Mingus Big Band en hij toert nog regelmatig met deze All-Star Band. Nadat een aantal jaren in Europa te hebben gewoond, keerde hij terug naar zijn home base: New York. De laatste tijd speelt hij vaak met Benny Golson, Louis Hayes en Cedar Walton en heeft hij in jazzcafé Smalls te New York een regelmatig Live-optreden met zijn Quintet.

https://www.youtube.com/watch?v=-pQfm9JHX2Q&list=PLG43rSXLVxHsCpaRSlR_QBRbCc5ZUcvPB&index=3

Edgar van Asselt deelde het podium geruime tijd met de Young Sinatras, Rik van de Bergh / Bart van Lier, Robertinho Silva, Lucy Woodward en speelde jarenlang met ex-Art Blakey veteraan David Schnitter. Zijn laatste project en album ‘Tierra a la Vista’ nam hij op met de Cubaanse trompettist Jorge Vistel.

Frisse moods

Van Asselt en Harper speelden voor het laatst samen in 2008, maar in december 2017 kruisten hun wegen zich weer en stonden ze met ‘frisse moods’ op een aantal Nederlandse podia. Het optreden in Amstelveen is de première van hun nieuwe tournee met: Philip Harper, trompet, Edgar van Asselt, piano, Boris Oostendorp, bas, en Roberto Pistolesi, drums.

www.tpodium.net

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.