Arnout van den Bosch

PvdA-raadslid Arnout van den Bosch is het ermee eens dat het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat verraad pleegt door de toevoeging van 2500 appartementen aan Uilenstede niet toe te staan. De woningen voor studenten zouden voornamelijk in lege kantoorpanden in het aan de campus grenzende Kronenburg koeten komen. Het Ministerie baseert zich op bestaande regels voor woningbouw in de omgeving van Schiphol.

Maar de laatste twee jaar hebben de Gemeente Amstelveen en het Ministerie samen gewerkt aan de realisatie van uitbreiding van campus Uilenstede, constateert Van den Bosch. De Gemeente werd door een coalitie bestuurd, waarvan de PvdA deel uitmaakte, maar die zit niet in de volgende. Omdat Uilenstede onder de aanvliegroute naar de Buitenveldertbaan ligt, is medewerking van het Ministerie nodig.

‘Enige plek’

Volgens Van den Bosch moet het Luchthaven Indelingsbesluit Schiphol (LIB) terzijde worden geschoven. Dat heeft te maken met veiligheid en hinder rond Schiphol. Maar volgens het raadslid is er nu eenmaal betaalbare huisvesting voor studenten nodig. Dat gebrek moet prioriteit hebben, vindt hij. “Uilenstede is de enige plek waar we in Amstelveen zo veel studentenwoningen kunnen realiseren, die kans mogen we niet laten liggen”, zegt hij. “Als dit probleem niet langs ambtelijke weg gelost kan worden, moet het via de politiek.”

Actie

PvdA Kamerlid Henk Nijboer gaat er Kamervragen over stellen en Van den Bosch gaat erover praten in de komende vergadering van de gemeenteraad op 16 mei. Overigens heeft ook het college van B&W steeds aangedrongen op toelaten van woningbouw in het gebied. Arnout van den Bosch zegt get college te willen steunen.  “We moeten nu meteen in actie komen en samen optrekken richting het Ministerie. We zijn dan ook erg blij met de steun die we al in Den Haag krijgen.”

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.