In het kader van de Week van de Romeinen (28 april – 6 mei 2018) is er bij de bibliotheek aan het Stadsplein zondag 6 mei (11.30 tot 12.30 uur) voor kinderen van 9 jaar en ouder (en hun ouders)  de interactieve lezing ‘Voel het verleden’, rondom archeologische vondsten uit de tijd van de Romeinen. Debora d’Hont-Dieleman is museumarcheoloog en graag vertellen over hun verblijf in Nederland.

Tijdens deze familielezing worden de kinderen uitgenodigd echte Romeinse voorwerpen te onderzoeken.

Debora d’Hont-Dieleman werkt in het Allard Pierson Museum te Amsterdam, maar woont in Woerden. Hier bouwden de Romeinen bijna 2000 jaar geleden het Romeinse fort Laurium om de noordgrens van het Romeinse Rijk te bewaken.

Speciaal voor de kinderen neemt Debora Romeinse voorwerpen mee, die tijdens opgravingen in Woerden zijn gevonden. Heel voorzichtig mogen de kinderen als echte archeologen de voorwerpen oppakken en onderzoeken om erachter te komen wat het is.

Prijs: €4 (leden) | €8 (niet-leden). Eén kaartje is geldig voor kind + begeleider. Kaartverkoop: online en aan de balie van de Bibliotheek. Website: www.debibliotheekamstelland.nl

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.