Marieke Uildriks

Marieke Uildriks wordt per 15 juni de nieuwe directeur-bestuurder van Museum Jan van der Togt in Amstelveen. Zij is de opvolger van Heleen van Ketwich Verschuur, die directeur van het Sportbedrijf wordt, waarvan zij al in de Raad van Toezicht zat.

Uildriks, overigens al sinds oktober bestuurslid van het museum, is verkozen uit ruim veertig kandidaten voor de vacature. Het bestuur is extern begeleid in de procedure om tot een keuze te komen. Per 15 juni zal de directeur-bestuurder gaan werken onder supervisie van een Raad van Toezicht, te vormen door het huidige bestuur.

Marieke Uildriks (44) studeerde kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze werkte tien jaar bij het Van Gogh Museum als hoofd Projectbureau en projectleider tentoonstellingen. In die functie gaf ze onder andere leiding aan het heropenen van De Mesdag Collectie te Den Haag (onderdeel van het Van Gogh Museum).

Eerder was ze verbonden aan de Stichting Koninklijk Paleis Amsterdam en tot voor kort werkzaam bij het Rijksmuseum Amsterdam.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.