Terwijl bij de gemeente zo ongeveer een crisis uitbrak wegens achterstallig onderhoud van het ICT-netwerk,  komt zij met het bericht dat sinds vandaag (1 mei) op het raadhuis ZIVVER wordt gebruikt om privacygevoelige informatie veiliger te mailen. ‘Dit voorkomt dat gevoelige informatie in verkeerde handen valt door berichten te versleutelen’, meldt de gemeente. ‘De verbinding is ook versleuteld.’

Uit het bericht: ‘Mails verstuurd met ZIVVER bevatten een link. Door op de blauwe tekst ‘Bekijk en beantwoord beveiligd bericht’ te klikken opent de webpagina automatisch. Hier staat aangegeven of er een wachtwoord of sms-code ingevoerd moet worden. Het is niet nodig een account aan te maken.

Reageren op het bericht kan rechtstreeks vanuit de beveiligde webpagina door onder de ontvangen mail een bericht te typen en op de verzendknop te drukken. Wanneer hier weer een reactie op komt, verstuurt ZIVVER wederom een notificatie via e-mail.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.