De Amerikaanse band Twitching Tongues komt op zaterdag 16 juni (20.00uur) met zijn unieke sound naar P60.  Ontstaan in 2009 in de hardcore scene van LA, vond Twitching Tongues, na het debuut ‘Sleep Therapy’, een eigenzinnige sound.

Met het album ‘In Love There Is No Law’ liet de band (nog) meer uiteenlopende invloeden horen, wat ervoor zorgde dat hij een bijzondere status geniet en lastig in een hokje te plaatsen is.

Na de release van het album ‘Disharmony’ volgden er wat bezettingswisselingen, maar dat weerhield de overgebleven bandleden (en hun nieuwe kompanen) er niet van om met ‘Gaining Purpose Through Passionate Hatred’ weer een plaat af te leveren. De titel – naar een quote van sociaal filosoof Eric Hoffer – weerspiegeld de mentaliteit van de band: enerzijds dient het als eerbetoon aan alle fans, anderzijds als een grote middelvinger naar alle dissonanten.

Het eveneens Amerikaanse Vein staat in het voorprogramma. Deze hardcore band uit Boston bracht in 2016 de EP ‘Selfdestruct’ uit. Men kan de band plaatsen naast bands zoals Converge, Coalesce en Botch, meldt P60.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.