‘Een aanwinst voor sportminnend Amstelveen’, noemt directeur Peter Verdaasdonk van Sportbedrijf Amstelveen de nieuwe turnhal met de eerste beweegbox van Nederland. Die wordt op zaterdag 14 juli officieel geopend. Tijdens een open dag vindt dan ook de jaarlijkse sportmarkt plaats.

In de Ben Goudsmithal, de Beweegbox, de turnhal en in zwembad De Meerkamp (allemaal aan de Sportlaan) zullen verenigingen laten zien wat Amstelveen op het gebied van sport en bewegen in huis heeft. In de beweegbox zijn tal van nieuwe voorzieningen aanwezig voor interactieve sportbeoefening en de zaal is niet langwerpig maar vierkant, met kwadranten, zodat meer groepen er tegelijk aan het werk kunnen.

Op 28 juni is er een seminar “Innovatie in Beweging” waarbij met name de technische en innovatieve elementen van de Beweegbox belicht worden door diverse gastsprekers uit het hele land. Sportambtenaren van andere gemeenten en geïnteresseerden in innovatie op het gebied van sportaccommodaties kunnen zo kennismaken met dit vernieuwende concept. Kaarten voor het seminar kosten € 20 en kunnen via sportstad-amstelveen.nl/tickets/26974 besteld worden.

Huur

Overigens menen de turnverenigingen ODIN en FIT, die op het punt staan te fuseren, bezwaar tegen de hoge huur die zijn in de nieuwe accommodatie moeten ophoesten. Zij zouden daarheen verhuizen, omdat hun oude huisvesting dramatisch slecht was geworden. Maar de kosten van de nieuwe huisvesting leveren voor hen een dreigend faillissement op, vertelden zij tegen een raadscommissie. Zij zeggen om de beweegbox in de nieuwe turnhal, die de huur omhoog stiet, niet te hebben gevraagd. “Met de Amstelveense turnverenigingen en het Sportbedrijf is de gemeente op dit moment nog in gesprek,” zegt demissionair sportwethouder Peter Bot (bbA).

Gratis bekijken

Intussen meldt het Sportbedrijf dat alle turnverenigingen in Amstelveen zijn uitgenodigd om de turnzaal gratis te bekijken en uit te proberen. Een selectie van turnvereniging i-Turn greep dinsdag 17 april meteen de kans om de vaste turnopstelling in de turnhal uit te proberen. “Deze hal gaat zoveel bijdragen aan de ontwikkelingen van de Amstelveense turnsters”, zegt Melissa Ockhuysen van die club. De gemeente legt nu de laatste hand aan de inrichting van de Beweegbox waarna scholen die medio mei uit gaan proberen.

Volgens Verdaasdonk start de seizoensgebonden verhuur van beide accommodaties na de zomer. “Vooruitlopend daarop worden de hallen uitvoerig getest door gebruikers.”

Vervanging

BBA-sportwethouder Peter Bot: “De Beweegbox vervangt de traditionele gymzaal. We zijn erg benieuwd naar de ervaringen van leerlingen die vanaf hopelijk medio mei de Beweegbox kunnen gaan gebruiken. Ook de turnhal met vaste opstelling stond hoog op de wensenlijst van turnverenigingen.”

Gemeente Amstelveen bouwde de hallen en Sportbedrijf Amstelveen gaat beide ruimten exploiteren.

Voor meer informatie over het seminar: kijk op onze website sportstad-amstelveen.nl/activiteit/seminar-innovatie-in-beweging. Voor informatie over de turnhal en de Beweegbox: stuur een e-mail naar verhuur@sportbedrijfamstelveen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.