Vanaf donderdag 19 april zijn de met sterren bekroonde films Phantom Thread en God’s Own Country te zien in Cinema Amstelveen, ook als matinee.

In Phantom Thread (6 Oscarnominaties) vormen de gerenommeerde couturier Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) en zijn zus (Lesley Manville) samen het middelpunt van de glamoureuze Britse modewereld in het naoorlogse Londen van de jaren vijftig.

Zij kleden zowel de adel, de filmsterren, de dames van stand en vrouwen die pretenderen tot de high society te horen in de gedistingeerde stijl van The House of Woodcock. Vrouwen komen en gaan in Woodcock’s leven en zij bieden deze verstokte vrijgezel zowel inspiratie als gezelschap. Maar dan ontmoet hij een jonge eigengereide vrouw genaamd Alma (Vicky Krieps), die al snel een vaste plaats in zijn leven verovert als zowel zijn muze en zijn minnares.

Pub

God´s Own Country is het verhaal van Johnny, die van ’s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat werkt op de boerderij van zijn ouders, verscholen in de mistige landschappen van Yorkshire. Hij probeert zijn frustraties weg te drinken in de lokale pub en beleeft er seksuele avonturen die nergens toe leiden. Als een Roemeense seizoenarbeider voor enkele weken op de boerderij komt werken, voelt Johnny allerlei ongekende emoties. Een intense relatie begint en zal Johnny’s leven voorgoed veranderen.

De films zijn gratis te bezoeken voor Cinevillepashouders.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.