Foto: Sjoerd Kelderman

Een voorstelling voor iedereen die ouder is dan 1,5 jaar is ‘Duimelot’. Die theatersolo van actrice, zangeres en maker Maud Dolsma is zondag 6 mei om 14:00 en 15:30 uur te zien in is Duimelot te zien in het Amstelveens Poppentheater aan de Wolfert van Borsselenweg 85a.

Duimelot is producent Maas’ en Dolsma’s eerste voorstelling voor peuters van 1,5 jaar. Dolsma speelde en zong eerder bij Maas in ‘Alleen op de wereld’ en ‘Alice in Wonderland’. Verder is zij onder meer bekend van de tv-serie Flikken Maastricht, waarin zij de rol van Fleur speelde.

Slaapfeestje
Duimelot geeft een slaapfeestje. Ze houdt erg van slapen, het liefst de hele dag. Opgekruld onder haar dekentje of doezelend op een kussen. Maar als ze bezoek heeft, wordt ze even wakker. Dan zingt ze liedjes en maakt ze muziek met haar instrumenten. De bezoekertjes mogen samen met Duimelot muziek maken, zingen, dansen en draaien, of gewoon lekker liggen en luisteren. Zij mogen hun knuffel meenemen.

Duimelot is een sfeervolle theatersolo voor dreumesen en peuters van anderhalf, twee en drie jaar. Maud Dolsma: “Toen mijn zoontje twee was, luisterden we vaak samen naar muziek op de platenspeler van mijn moeder. Hij zei dan ‘plate draaie’. Zijn blik ging op oneindig en hij vertrok naar ik weet niet waar. Het was er in elk geval fijn. Ik vind dat bijzonder, het vermogen van kleine kinderen om echt te luisteren. Om echt iets te ervaren. Je ziet zo de wens om de wereld te begrijpen en zo veel mogelijk indrukken te verzamelen. De voorstelling Duimelot gaat voor mij ook over het delen van een ervaring. Samen naar muziek luisteren, of naar de wind, of de regen. Kijken naar de maan en de sterren. Een zacht kussen voelen, een warme deken. Simpele dingen, die toch bijzonder zijn.”
Maas theater
Maas maakt volwassen voorstellingen voor jonge mensen, fysiek, fantasievol en uitgesproken in alles. Maas ontregelt en verleidt met theater, dans, muziek, mime, film, animaties, techniek en veel meer. Een gezelschap van de makers van Siberia, Meekers en Max. onder artistieke leiding van Moniek Merkx. Maas theater en dans heeft een eigen huis in Rotterdam, het Maaspodium.

Maud Dolsma
Maud Dolsma (1984) studeerde in 2008 af aan de Toneelacademie Maastricht. Na haar opleiding speelde ze onder andere in de voorstelling Blackface van Orkater en Richard III van Toneelgroep Oostpool. Bij Maas theater en dans was ze eerder te zien in de voorstelling Alleen op de wereld en Alice in Wonderland. Daarnaast schreef en regisseerde ze de jeugdvoorstelling Crisis in het Sprookjesbos voor theaterfestival De Parade. Reserveren: www.amstelveenspoppentheater.nl, 020-6450439. Toegang: €8,50
 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.