In het kader van de door stichting Tpodium georganiseerde serie Jazz in de Buurt speelt het Willem Hellbreker Quartet vrijdag  20 april in ’t Open Hof aan de Burgemeester Haspelslaan 129. Gaste is de pianiste Vera Marijt. Het optreden draagt de titel ‘Out of Nowhere’.

Vera Marijt (1989) is een van die jonge professionele jazzpianisten wier ster snel rijst. Haar waardering voor Jazz ontwikkelde zich al op jonge leeftijd, terwijl ze naar Diana Krall luisterde en kennismaakte met de muziek van jazziconen als Nat King Cole, Billie Holiday en Louis Armstrong.

Na het afronden van de middelbare school in 2007 woonde zij gedurende die zomer een Clinique bij aan het prestigieuze Berklee College of Music in Boston, VS. Toen zijn het verhaal over het leven van pianist Bud Powell las en beluisterde, raakte zij in de ban van zijn muziek, werd gefascineerd door de Bebop-stijl en was vastberaden, zo niet verslaafd, om de techniek en taal van dit complexe genre te beheersen. Dit werd de aanzet tot haar begeestering en definitieve entree in de wereld van de jazz.

Conservatorium

Bij het koninklijk conservatorium In Den Haag studeerde ze bij jazzpianist Juraj Stanik en nam ze deel aan masterclasses van Barry Harris, Branford Marsalis, Mike Manieri, Alan Broadbent, Hein van de Geyn, Rob van Bavel en anderen.

Door op uitnodiging deel te nemen aan de jaarlijkse ‘International Association for Schools of Jazz’ in Graz, Oostenrijk in 2012, speelde ze met musici van over de hele wereld en werd ze gecoacht door Dave Liebman en Hervé Sellin.

Montréal

In 2014 verhuisde Vera naar Montréal, Canada, om te studeren bij André White, Francois Bourassa en Rémi Bolduc bij McGill Schulich of Music. Sindsdien had ze het voorrecht om te spelen met enkele van Montréal’s beste muzikanten, zoals Fraser Hollins, Alec Walkington, Norman Marshall Villeneuve, Joe Sullivan en Jim Doxas. Ze deed een kleine tournee in Toronto met saxofonist Rémi Bolduc en speelde met het beroemde McGill Jazz Orchestra met de geweldige Danilo Perez.

In juli 2015 bracht Vera met eigen formatie haar debuutalbum ‘Insight Out’ uit, met originele muziek en arrangementen van jazz standards. Diezelfde maand lanceerde zij haar CD bij het openingsconcert van het ‘Festival Internacional Jazz’ de Verano in Querétaro, Mexico.

https://www.youtube.com/watch?v=M1JVgdPMRWY

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.