Voetbalvereniging Roda’23 gaat een kleed-, was- en opslagruimten bouwen. Daarmee is € 450.000 gemoeid, waarvoor Roda ’23 € 250.000 bij ING moet lenen. Omdat de bank dat eist, staat de gemeente – als de raad ermee akkoord gaat – voor de helft ervan (€ 125.000) garant. De andere helft wordt gegarandeerd door de Stichting Waarborgfonds Sport (SWS), mits nog aan enkele voorwaarden wordt voldaan

De vereniging heeft ruim 1.400 leden en haar oorsprong in Bovenkerk. Voorheen gebruikte zij een oude portocabin, maar dat kan zo langzamerhand niet meer.  Om een lening van de bank voor nieuwbouw te kunnen krijgen is een gemeentegarantie noodzakelijk.

In februari jongstleden is voor de nieuwbouw al de eerste paal geslagen. De verwachting is dat het gebouw voor de start van het voetbalseizoen 2018/2019 in gebruik wordt genomen. De Algemene Ledenvergadering van de vereniging heeft ingestemd met het plan en de financiering.

Opstalrecht

SWS heeft een positief oordeel afgegeven (met enkele opschortende voorwaarden) en is bereid voor 50% van de lening garant te staan, mits de gemeente garant staat voor de andere 50%.

Naast enkele voorwaarden die de sportvereniging moet nakomen, eist SWS ook verlenging van het recht van opstal voor de duur van de lening. Nu loopt dat in 2022 af.

Volgens de gemeente gaan nog twee sportverenigingen in nieuwbouw investeren en ook die zullen een gemeentegarantie willen verkrijgen voor een lening bij de bank.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.