Tijdens Girlsday op donderdag 12 april staat Zapp Live presentatrice Saskia Weerstand leerlingen van het Regio College Amstelveen bij voor de uitvoering van de opdracht een vlog over Girlsday en een bezoek te brengen aan het datacenter.

Interxion en Dell EMC hebben Weerstand uitgenodigd voor het geven van een workshop vloggen met tips en tricks van bekende vloggers. Ook vertelt ze waar de data van bijvoorbeeld YouTuber Dylan Haegens staat opgeslagen en helpt zij met het opnemen van de vlogs.

Tal van bèta-, technische en ICT-bedrijven open op Girlsday hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. Zo ook Interxion datacenters, IT Solution Provider Dell EMC.

Schiphol-Rijk

Zo’n 25 leerlingen van het Regio College Amstelveen kunnen in het datacenter AMS8 bij Schiphol-Rijk deelnemen aan interessante activiteiten die speciaal voor hen op Girlsday worden georganiseerd. Zij maken ook kennis met de bèta / technische werkzaamheden in de dagelijkse beroepspraktijk. Natuurlijk leren zij ook de vrouwelijke medewerkers van die bedrijven kennen.

Het nieuwe datacenter AMS8 van Interxion vormt, samen met talloze andere datacenters, ‘de cloud’. Daarin vindt feitelijk de verwerking plaats van de vele apps die de leerlingen dagelijks gebruiken op hun smartphones. Of het nu Instagram, Snapchat of Whatsapp is, de data van deze apps staan in de cloud. De leerlingen krijgen uitleg over de techniek achter de cloud en een rondleiding door het zwaarbeveiligde datacenter.

Girlsday is een initiatief van VHTO, het landelijk expertisebureau meisjes / vrouwen en bèta / techniek, om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT.

Meisjes in techniek

Aan Girlsday 2018 doen ruim 11.000 meisjes (van 10 tot 15 jaar) mee bij 350 bèta, technische en ICT-bedrijven. Door op Girlsday meisjes uit te nodigen laten bedrijven en technische afdelingen van andere organisaties de meisjes nadrukkelijk weten dat zij van harte welkom zijn in de technologie.

Elke zaterdagochtend is Saskia Weerstand als sidekick van Klaas van Kruistum te zien in het live televisieprogramma Zapplive op NPO Zapp. Zij is hier, door middel van een ‘Social Scherm’, de schakel tussen de studio en de kinderen thuis op de bank. Zij is ook radio DJ op 3FM. Elke zondagavond is ze te horen met haar eigen programma ‘Studio Saskia’, waarin naast muziek ook de laatste mode en trends aan bod komen. Verder is Weerstand te horen tijdens gezamenlijke 3FM uitzendingen op festivals zoals Pinkpop, Lowlands, Concert at Sea, Solar en Serious Request.

Datadiensten

Interxion (NYSE: INXN) is een Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale colocatie datacenterdiensten, bedient een breed scala aan klanten vanuit ruim 45 datacenters in 11 Europese landen.

Dell EMC is onderdeel van Dell Technologies, dat bestaat uit Dell, Dell EMC, Pivotal, RSA, SecureWorks, Virtustream en VMware. Deze familie van IT bedrijven is de enige ter wereld die organisaties kan ondersteunen van de eindgebruiker naar het datacenter tot in de cloud.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.