Hoewel de gemeente dat niet weer wil laten gebeuren, kunnen toch niet alle Amstelveense kinderen in het nieuwe seizoen naar de lokale opleidingen voor voortgezet onderwijs die zij of hun ouders wensen. Op drie van de vier scholen gewoon geen plaats voor alle leerlingen die zich melden. De besturen van de scholen hebben over de toelating afspraken gemaakt en er worden deze maand op de diverse scholen informatiebijeenkomsten gehouden.

De schoolbesturen in Amstelveen en omgeving zeggen het wel belangrijk te vinden dat leerlingen worden toegelaten in een opleiding waar zij ook hun diploma kunnen halen. Daarbij streven zij naar een ‘evenwichtige opbouw’ van de schoolsoorten Mavo en Havo / Vwo. Het is wel de bedoeling in Amstelveen zoveel mogelijk leerlingen uit de stad zelf te plaatsen en daarnaast uit plaatsen in de omgeving waar de betreffende opleiding (schoolsoort) niet wordt aangeboden.

Er is inmiddels een eerste aanmeldingsronde achter de rug en daardoor is op diverse scholen al het maximaal aantal plaatsen overschreden. Op Amstelveen College en Hermann Wesselink College wordt geloot. Alle in de eerste ronde ingeschreven leerlingen krijgen volgende week bericht. Op sommige afdelingen van de scholen zijn in een tweede ronde nog plaatsen te vergeven.

Uitgelote leerlingen hebben in de tweede ronde voorrang boven degenen die zich dan pas aanmelden.

Uitloting

Bij het Amstelveen College zijn 15 leerlingen voor mavo / havo uitgeloot. Op het HWC 39  leerlingen voor tweetalig en Nederlands onderwijs vmbo-t en havo. Op de overige scholen vond nog geen loting plaats. In de tweede ronde zijn op her Alkwin College in Uithoorn tien plaatsen beschikbaar voor havo. Havo / wvo en vwo+.

Op HWC en AC in Amstelveen zijn geen plaatsen meer beschikbaar. Op de Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert kunnen nog 25 leerlingen voor  Vmbo-t terecht, twintig voor Vmbo-t/Havo, vijftien voor Havo en vijf voor Havo/Vwo en Vwo.

Bijeenkomsten

Op het Keizer Karel College is nog plaats voor 45 Havo en Havo/Vwo leerlingen, op het Atheneum kunnen er twintig terecht en voor het Gymnasium dertien. Op het Technasium zijn er geen beschikbare plaatsen op het KKC. Bij Panta Rhei kunnen zowel voor vmbo als mavo elk 25 leerlingen terecht. Bij het Thamen College toen voor Mavo en tioen voor Mavo / Havo. Op het Westplas college zij 32 plaatsen voor Mavo en Mavo / havo beschikbaar.

Aanmelding voor de tweede ronde kan op 17 en 18 april.

Er zijn als volgt voorlichtingsbijeenkomsten gepland. Maandag 16 april Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert: 13.00 – 16.00 uur; Keizer Karel College: 18.30 – 19.30 uur.

Dinsdag 17 april: Westplas 15.00 – 17.00 uur. Woensdag 18 april: Panta Rhei, 19.00 – 20.30 uur; Thamen: 17.30 – 18.30 uur; Westplas: 15.00 – 17.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.