Het dagelijks bestuur van de Vervoerregio Amsterdam heeft bevestigd dat de Noord/Zuidlijn, waaraan de toekomstige Amstelveenlijn wordt gekoppeld (bestaande lijn 51) op 22 juli gaat rijden. Tegelijkertijd rijden vervoerders GVB, Connexxion en EBS met ingang van die datum een hierop aangepaste dienstregeling. Na de start van de nieuwe metrolijn zullen nog wel kinderziektes optreden, verwacht de Vervoerregio.

Vanaf 22 juli rijdt het grootste deel van de dag, elke zes minuten een metro over de Noord/Zuidlijn. In de latere avonduren rijdt de Noord/Zuidlijn elke zeven tot acht minuten.

Kinderziektes

Tot 22 juli test GVB de Noord/Zuidlijn nog uitgebreid. In april en mei gebeurt dit met testreizigers. In de praktijk zal moeten blijken hoe de nieuwe metrolijn in samenhang met het bestaande netwerk functioneert. Dit kan niet vooraf getest worden. Bij het in dienst gaan van de Noord/Zuidlijn zullen er naar verwachting, zeker het eerste half jaar, de nodige kinderziektes optreden. Dit kan variëren van het ontbreken van up-to-date reisinformatie tot het tijdelijk uitvallen van een metro of zelfs de gehele lijn.

In de eerste periode is tijdens grote verstoringen de actuele reisinformatie nog niet beschikbaar via de gebruikelijke kanalen, zoals OV9292. GVB zegt alles in het werk te stellen om ook tijdens verstoringen reizigers goed te informeren. Bijvoorbeeld via omroepberichten, door de inzet van extra servicemedewerkers op stations en via Twitter en internet. Er wordt volgens het bedrijf hard aan gewerkt om de kinderziektes zo snel mogelijk op te lossen.

Nieuw lijnennet

Diverse bus- en tramlijnen in Amsterdam en de regio rijden vanaf 22 juli anders. Ze worden afgestemd op het metronetwerk. De bereikbaarheid van de metropoolregio Amsterdam wordt met het nieuwe lijnennet verbeterd en aantrekkelijker voor huidige en toekomstige reizigers.

De Vervoerregio en de gemeente Amsterdam werken nauw samen met vervoerders GVB, Connexxion en EBS om voor een goede overgang naar het nieuwe lijnennet te zorgen.

Reizigers in de Amsterdamse regio worden geïnformeerd met een publiekscampagne van 18 april tot en met 21 mei over de veranderingen die in juli plaatsvinden. Aansluitend op deze regionale publiekscampagne informeren de vervoerders de reizigers over concrete wijzigingen in de dienstregeling, met een eigen (op elkaar afgestemde) campagne.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.