Vijftien bewoners van verpleeghuis Zonnehuis Westwijk gingen afgelopen week op vakantie, met hun verzorgenden, vrijwilligers, stagiaires en familie. Totaal reisde een gezelschap van zo’n 30 mensen richting de Veluwe. Onder hen een kleinzoon met zijn oma die sinds een jaar in het Amstelveense verpleeghuis woont.

“Het was heel intens. Fantastisch én zwaar.” Roger van Bemmelen raakt niet uitgepraat over de vakantie met zijn 87-jarige oma. “Vorig jaar mei bracht het zorgteam het idee van een bewonersvakantie voor het eerst ter sprake en ik dacht meteen: dan ga ik mee! Met mijn oma er een paar dagen tussenuit, en net als vroeger gezellig samen op de hotelkamer. Dat laatste was misschien achteraf niet het beste idee”, lacht Roger. “Oma heeft – net als haar medebewoners – dementie en stond geregeld om vijf uur ’s nachts aan mijn arm te sjorren omdat ze zin had om wat te gaan doen.”

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.