In de Immanuëlkerk, De Ruyschlaan 147, wordt donderdag (29 maart) een korte interkerkelijke gebedsdienst gehouden. Het is de eerste van diensten die elke laatste donderdag van de maand zullen plaats vinden, telkens van 20.00 tot 20.30 uur.

Opvallend is dat niet alle kerken in Amstelveen er aan meedoen en het initiatief beperkt blijft tot evangelische groeperingen en de rechterflank van de protestantse kerken. De Immanuëlkerk is Nederlands Gereformeerd (eind zestiger jaren voortgekomen uit de Vrijgemaakt Gereformeerde Kerk). Uit de Protestantse Kerk (PKN) doet alleen de tot het Gereformeerde Bond behorende Pauluskerk gemeente mee. Verder sluit zich de Stadshartkerk aan. Alle andere kerken en geloofsgemeenschappen – zoals de Paaskerk, de Kruiskerk en de Rooms Katholieke Kerk – doen niet mee.

Het initiatief kwam voort uit de jaarlijkse interkerkelijke gebedsweek in januari en het geregelde interkerkelijke voorgangersoverleg. Behalve Paulus- en Immanuelkerk, doen ook Stadshartkerk (diensten op zondagmorgen in gebouw De Schakel aan de Keizer Karelweg), Crossraods International Church (met Engelstalige mammoetdiensten in het Amstelveen College) en de CAMA Gemeente mee. Die waren trouwens ook de partners in de interkerkelijke gebedsweek in januiari.

“Ondanks onze diversiteit in beleving en inrichting van diensten, herkennen we elkaar in de persoon van Jezus Christus en in Zijn verlossende werk, dat we komend weekend weer mogen vieren met Pasen”, zegt dr. Marco Wittenberg van de CAMA gemeente. Tijdens de maandelijkse diensten wordt gezongen en gebeden (onder meer voor de Amstelveense gemeenschap) om de eenheid van geloof te benadrukken. De volgende avond is donderdag 26 april in de Pauluskerk, Wolfert van Borselenweg 116, ook van 20:00 tot 20:30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.