De familievoorstelling ; ‘Oorlogsgeheimen’, voor iedereen van negen jaar en ouder, is op 15 april (15.oo uur) opnieuw in Schouwburg Amstelveen te zien.  Deze theaterproductie, naar het bekroonde boek van Jacques Vriens, geeft een beleving mee die de bezoekers nooit meer zullen vergeten. Zij werpt een blik op een zwarte bladzijde van onze vaderlandse geschiedenis en geeft stof tot nadenken over oorlogen van dit moment.

Het is 1943. Het Zuid-Limburgse dorp waar de elfjarige Tuur woont, is bezet door de Duitsers. Tuur en zijn buurmeisje Maartje vinden dit in het begin wel spannend. Langzaam maar zeker komen de kinderen erachter dat de bezetters in staat zijn tot de ergste dingen. Het is een vreemde tijd vol geheimen zoals de Engelse piloot die op zolder verstopt zit. En kunnen zij hun eigen meester vertrouwen of juist niet? Op een dag vertelt Maartje aan Tuur dat zij zelf ook een groot en gevaarlijk geheim heeft. En dan wordt alles anders. Tien jaar later denkt Tuur nog vaak terug aan de oorlog. Aan zijn buurmeisje Maartje. En dat grote geheim…

Intiem

Oorlogsgeheimen is een intieme theatervoorstelling die kinderen, jong volwassenen en ouderen verbindt en bij het publiek een enorme indruk achterlaat. Theaters zetten hun deuren open voor families en scholen, ook is het mogelijk de productie op school te spelen. Het stuk kent prachtig lesmateriaal.

Tour

Tussen 4 maart 2018 en 28 mei wordt de voorstelling zo’n 70 keer door het hele land gespeeld worden. De speellijst is terug te vinden op de site: www.vanengelenburgtheater.nl  en www.theaterinschool.nl.

CastSpel: Maarten Ebbers en Maria Noë. Regie: Pepijn Cladder. Muziek: Arthur Umbgrove en Alberto Klein Goldewijk. Script: Tom Sijtsma. Beeld: John Bosgra. Foto’s: Govert de Roos. Decor: Elze van den Akker. Producent: Stichting OTO Idee en productie: Henrike van Engelenburg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.