Naar haar zeggen los van partijpolitiek is de SP initiatiefnemer van een werkgroep ter verbetering van het openbaar vervoer. Dat is het resultaat van een zaterdag gehouden openbare bijeenkomst van de partij in Amsterdam. Daar kwam veel kritiek op de nieuwe dienstregeling van Connexxion. Die leeft overigens in alle partijen.

Er werden tijdens de bijeenkomst aantal klachten verzameld. Onder meer over het wegvallen van het busvervoer in Waardhuizen, over het wegvallen van bushaltes en het verlagen van frequenties, het wegvallen van de bus over de Olympiadelaan en de verschraling bij Groenelaan en bij de Handelsweg.

Waarbij ook aangetekend dat ziekenhuis en raadhuis slecht bereikbaar zijn en vooral ouderen voor hun sociale leven aangewezen zijn op het openbaar vervoer.

De SP organiseerde de bijeenkomst, maar de vraag kwam waarom andere partijen niet ook aanwezig waren.

In Amstelveen moet men de krachten moeten bundelen, vinden de leden van de werkgroep, die gaat strijden voor verbetering van het openbaar vervoer. Men moet, zo werd zaterdag besloten, de pijlen richten op de vervoersregio, die de concessieverlener in de regio is. Als eerste actiepunt staat de busverbinding in Waardhuizen op het programma, mede omdat deze gekoppeld zou kunnen worden aan de dienstregeling op de Groenelaan en mogelijk Olympiadelaan.

 Ludieke acties

De leden van de werkgroep bestaat uit niet partijgebonden aanwezigen tijdens

de bijeenkomst. De groep wil bewoners informeren en mobiliseren, ludieke acties opzetten en alternatieven aandragen. Tijdens de bijeenkomst werden al verschillende ideeën

aangedragen die verder uitgewerkt moeten worden. Daarnaast heeft de SP de toezegging gedaan om de verbreding met andere partijen te zoeken.

Alle partijen bezorgd

SP-factievoorzitter Patrick Adriaans noemt de afbraak van het OV triest, maar vindt het mooi de inbreng te hebben gehoord van alle betrokken Amstelveners. “Toch worden de zorgen van deze Amstelveners door eigenlijk alle partijen gedeeld. In elk geval was dat zo voor de verkiezingen. We hebben individuele bewoners, wijkplatforms en diverse politieke partijen die zich al hiermee bezig houden. Als SP hebben wij het initiatief tot deze bijeenkomst genomen, maar het is belangrijk dat we met zoveel mogelijk partijen een breed front vormen, ik heb de aanwezigen toegezegd dat ik mij daarvoor hard ga maken,” zegt Adriaans.

De werkgroep heeft al een eigen e-mail adres: beterov.amstelveen@gmail.com. Daarop kan iedereen die geïnteresseerd is zich aanmelden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.