De tweede editie van ‘Zing Nederlands met me’ (de eerste was in december) wordt zondag 25 maart (15.00 uur) gehouden in de Bibliotheek Amstelland aan het Stadsplein. Het evenement is primair bedoeld voor anderstaligen – zoals statushouders, asielzoekers en expats – maar ook mensen met Nederlands als moedertaal moeten vooral komen, vindt directeur Daphne Janson van de bibliotheek.

Naast gezellig met elkaar zingen, biedt het zanguurtje een uitgelezen kans om nieuwe Nederlandse woorden en nieuwe mensen te leren kennen. Bibliotheken en cultuurcentra n overal in het land organiseren al langer ‘Zing Nederlands met me’.

Onder begeleiding van Laetitia Leemans, docente bij Platform C | Muziek- en Dansschool Amstelveen, en met muzikale ondersteuning van Anton Furnée van de bibliotheek aan de piano, worden op 25 maart van 15.00 uur tot 16.00 uur samen Nederlandstalige evergreens gezongen. Van Annie M.G. Schmidt tot André Hazes. Deelname is gratis en reserveren is niet nodig.

Taalhuis

“Samen met het Taalhuis ontvangt de bibliotheek al jaren mensen die de Nederlandse taal komen leren en oefenen met hun taalmaatjes”, zegt Janson. “Door haar laagdrempelige vorm past ‘Zing Nederlands met me’ daar heel goed bij. We breiden deze samenwerking graag nog verder uit. Ditmaal organiseren we het samen met de Muziek- en Dansschool Amstelveen. Het plezier in taal kunnen we op deze manier nog verder verspreiden”.

Volgens directeur Marcel Jansen van Platform C helpt muziek maken en vooral zingen bij het leren van de taal. “Dat wordt steeds breder onderkend. Bij Platform C-onderdeel Volksuniversiteit Amstelland leren honderden volwassenen per jaar Nederlands.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.