Vrijdag 6 april staat SumThoughts van Nederlands Dans Theater 2 in de schouwburg, een prachtige voorstelling met een rijke schakering van lyrische tot experimentele dans, door nieuw en gevestigd talent. Daarnaast is de intieme toneelvoorstelling Niemandsland met Tijn Docter en Anne-Chris Schulting te zien.

Sum Thoughts

De dansers van NDT 2 worden in programma Sum Thoughts  blootgesteld aan een veelvoud aan danstalen. Huischoreografen Sol León & Paul Lightfoot voegen een nieuw ballet aan hun al indrukwekkende NDT-oeuvre toe. Voormalig NDT-danser Marina Mascarell maakt haar allereerste creatie voor het gezelschap. Daarnaast brengt NDT 2 Short Cut (1999) van grootmeester Hans van Manen en Edward Clugs mutual comfort (2015). Choreograaf Hans van Manen ontving onlangs de Eremedaille voor Kunst en Wetenschap van de Huisorde van Oranje.

Niemandsland 

In toneelvoorstelling Niemandsland keert na veertien jaar een pianist terug naar zijn geboorteplaats. Op de berg waar zijn moeder kort geleden is begraven, treft hij een jonge vrouw met wie hij is opgegroeid. Hij was de zoon en zij de werkster, een arbeidsmigrant. Wat proberen hun gezamenlijke herinneringen uit het verleden hen nu te vertellen? In een filmische en muzikale compositie van gedachten en ervaringen zoeken twee ontheemden bescherming bij elkaar om hun eenzaamheid te ontvluchten.

Theateragenda

Woensdag 28 en donderdag 29 maart staat cabaretière Claudia de Breij met Nu voor een bijna uitverkochte zaal. Woensdag 28 maart is ook de toneelvoorstelling Shakespeare in love van Pip Utton te zien. Vrijdag 30 maart nemen vijf topmuzikanten u mee naar de beroemdste muziekclub van de VS met The story of the Troubadour. Dezelfde avond staan de cabaretiers van Niet Schieten! samen met Esmée van Kampen voor een bijna uitverkochte zaal. Zaterdag 31 maart staat de hitmusical You’re the Top op het programma. Diezelfde avond staat Op Sterk Water met HOTEL in de Kleine Zaal. Woensdag 4 april is de musical Showponies van Alex Klaasen te zien. Diezelfde avond brengen Lieneke Le Roux en Mylène d’Anjou, gelauwerd in toneel en cabaret, samen een absurdistische en muzikale theatervoorstelling: Echte Liefde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.