Zoals verwacht, is Herbert Raat nu fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad. Dat heeft de fractie de dag na de verkiezingen besloten. Overigens leidt hij namens zijn grootste partij de onderhandelingen over de coalitie. Qua zetelaantal bleef de vorige trouwens geheel bestaan.

Vrijwel zeker rolt Raat weer als wethouder uit het overleg. Dat ambt, gekoppeld aan dat van locoburgemeester, heeft hij sinds 2010.

Ook vrijwel zeker wordt Janneke Leegstra de nieuwe fractievoorzitter, als Raat wederom het wethouderschap wacht. Haar foto stond op alle posters, samen met die van lijsttrekker Herbert Raat, en zij neemt het stokje over van Kees Noomen (derde op de kandidatenlijst). De fractie, die van 9 naar 10 zetels ging, bestaat uit: Herbert Raat, Janneke Leegstra, Benjamin Smalhout, Rob Ellermeijer, Kees Noomen, Hans Bulsing, Tom Coumans, Paul Feenstra, Arjan Gerritsen en Bas Zwart. Als Raat wethouder wordt, komt vermoedelijk Remco Snoek er bij. Leegstra is de enige vrouw in het gezelschap. Raadslid Inza Gast stond op de kandidatenlijst als nummer 13 en keert dus niet in de raad terug.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.