Lijsttrekker Herbert Raat van de VVD heeft op zijn weblog de kiezers van Amstelveen bedankt. De partij kreeg een kwart van de stemmen, de tweede partij (D66) ongeveer 19 procent. Het betekent dat twee liberale partijen 44% van de stemmen kregen, de andere acht partijen verdeelden de overige 56%. De VVD haalde tien zetels, een meer dan bij de vorige verkiezingen, ondanks uitbreiding van het aantal partijen.

“Fantastisch”, zegt Raat.  “Voor de derde keer mocht ik de lijsttrekker zijn. Een grote eer, maar ook veel verantwoordelijkheid. In 2010 en 2014 bleven we de grootste partij met negen zetels. We zijn nu voor de derde keer achtereen de grootste geworden en hebben zelfs een extra zetel gewonnen.”

Hij vindt dat men in de politiek winst niet cadeau krijgt. De zege is volgens hem niet vanzelfsprekend. “Vaak wordt er gezegd dat Amstelveen een VVD-bolwerk is, maar winst is zeker geen automatisme.”

Raat prijst de VVD-campagne onder leiding van voorzitter Claudio Mancinelli. “Toch is de overwinning niet alleen de danken aan de campagne. Door de jaren heen werken we met een groot aantal mensen elke dag voor Amstelveen. We zitten in de vezels van de samenleving. Daar worden we nu voor beloond.” Hij zegt aan de slag te gaan met de vorming van een nieuw college. “Het doel is een goed en stabiel college te vormen, dat is waar Amstelveen behoefte aan heeft en op rekent.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.