Amstelveen is toch een ‘kille plaats’ geworden. Met die constatering doelde Eppo Bruins,  Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie, niet op het weer, maar op de sociale context in de gemeente. Hij baseerde in de bibliotheek aan het Stadsplein zijn oordeel voornamelijk op informatie van partijgenoot en raadslid Bert de Pijper, die hem liet weten dat de gemeente vooral links-, rechts- en lokaal liberaal is. Dat blijkt naar zijn smaak ook uit de nu bestaande coalitie. “Een rijke gemeente, waar toch veel stille armoede heerst en mensen de eigen bijdrage voor WMO-voorzieningen niet kunnen betalen.”

De ChristenUnie wil zowel lokaal als landelijk dat mensen omzien naar elkaar, zei Bruins, die ook de kraam van zijn partij bezocht op de verkiezingsmarkt op het Stadsplein. Bij een groeiende economie moet men elkaar in de ogen blijven kijken.

Kabinet

Volgens hem is daar ook het bestaande kabinetsbeleid op gebaseerd, dat onder meer het belastingstelsel in die zin wil veranderen dat meer belasting op consumptie en minder op arbeid wordt geheven. Het is hem verder een doorn in het oog dat vliegen goedkoper is dan andere vormen van openbaar vervoer,zoals de trein, doordat geen belasting op kerosine en geen BTW op vliegtickets geldt.

“Waardig ouder worden”, is voorts een ChristenUnie vaandel, waarmee de partij zich afzet tegen een redelijk gemakkelijke vorm van euthanasie, na ‘voltooid leven’. Bruins: “De beschaving van een land wordt gekenmerkt door de wijze waarop men met ouderen omgaat.” Dat geldt, zei hij, ook voor gemeenten.

Hij wil overigens zorgen voor vragen aan de verslechtering van het openbare vervoer in Amstelveen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.