Er zijn alleen al rond 640 eigenaren op het bedrijventerrein Legmeer. Voor hen, plus de ondernemers plus de omwonenden heeft het college van Burgemeester en Wethouders nu een ‘voorlopig’ Stedenbouwkundig Plan vrij gegeven voor participatie, dat wil in de praktijk zeggen dat ze er op kunnen schieten om te komen tot de nieuwe wijk Nieuw Legmeer.

Een stedenbouwkundig plan is een ontwerp voor de inrichting van een stad of wijk, zegt de gemeente die van 3000 al moest uitwijken naar 4400 kleinere woningen om het financieel voor de projectontwikkelaars haalbaar te maken.

Betrokkenheid

Tot vier weken na donderdag 30 mei ligt het nieuwe plan ter inzage en kan men meepraten. De gemeente zegt ook inloopavonden te organiseren en de meest betrokkenen bericht te hebben gestuurd.

In een eerdere fase hebben omwonenden en ondernemers meegedacht over de Nota van Uitgangspunten voor de ontwikkeling van Nieuw Legmeer en in april stelde de gemeenteraad de herziene Ontwikkelvisie Legmeer vast. Het Stedenbouwkundig Plan is een uitwerking van die Ontwikkelvisie. In het Stedenbouwkundig Plan wordt in meer detail beschreven hoe de nieuwe wijk eruit komt te zien. Het vormt een belangrijke basis voor het Omgevingsplan. Wethouder Floor Gordon zegt dat wat de partijen over het plan zeggen belangrijk is voor de wijk Nieuw Legmeer, dat de komende twintig jaren stap voor stap wordt uitgevoerd en veel gaat veranderen. “Daarom is het belangrijk omwonenden, bewoners, ondernemers en eigenaren goed mee te laten praten over onder andere de inrichting van de openbare ruimte zoals parken, voorzieningen zoals winkels en de uitstraling van de gebouwen.”

Definitief plan

Alle inwoners kunnen via het online participatieplatform DenkMee.Amstelveen.nl zeggen wat zij ervan vinden. Een enquête op het platform gaat 13 juni, twee weken voor het einde van de inspraaktijd, live. Daarna worden volgens de gemeente alle reacties verwerkt in een participatieverslag en geeft daarbij aan wat ze overneemt. Want de gemeente beslist.

1 REACTIE

  1. Wat een gelul en geleuter allemaal. Er moeten duizenden echt betaalbare woningen komen. Dan houd je de boel toch niet op met een parkeerplaats hier of een balkonnetje daar en als je het niet bevalt ,neem dan maar niets.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.