Van zaterdag 24 juli tot en met maandag 16 augustus is Cinema Amstelveen gesloten, tot 23 juli draaien nog tien verschillende films voor kinderen en volwassenen, met dagelijkse matinees.

Een inleiding bij Aznavour, Le Regards de Charles, bijvoorbeeld. En een voorpremière op woensdag 21 juli van de Beste Europese Film “Druk” (Another Round), plus dagelijks vertoningen voor de kinderen in de schoolvakantie.

Aznavour

Al in 1948 kreeg Charles Aznavour een 16mm filmcamera van Edith Piaf. Het was zijn eerste camera die hij sindsdien altijd bij zich had.

De Deense film ‘Druk’ (foto) is de winnaar in de categorie Beste Film van de 33ste European Film Awards en kreeg een Oscar voor beste buitenlandse film. De film gaat over een viertal bevriende docenten dat besluit te onderzoeken of het lesgeven ze beter afgaat onder enige invloed van alcohol.

Roman

My Salinger Year was de openingsfilm op Film by the Sea en is gebaseerd op de gelijknamige roman van Joanna Rakoff. Het waargebeurde verhaal van een jonge vrouw die in dienst van een New Yorkse literair agente de fanmail beantwoordt van de legendarische maar publiciteitsschuwe auteur J. D. Salinger.

Srebrenica

Voor iedereen van twaalf jaar en ouder draait Quo Vadis, Aida?

Aida werkt in Srebrenica op de Nederlandse VN-basis als tolk in dienst van de VN. Samen met haar gezin en 20.000 andere Bosnische moslims zoekt zij een veilig onderkomen vanwege het oprukkende Bosnisch-Servische leger. De film toont de uren voorafgaand aan de dramatische evacuatie van de vluchtelingen.

Schelde

Voor wie ouder is dan 16 jaar draait De Slag om de Schelde over een oorlogsdrama in November’44 op het Zeeuwse Walcheren, waar een Nederlandse jongen voor de Duitsers vecht en de wegen van een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een Zeeuws meisje elkaar kruisen.

In Nomadland gaat, na de economische ondergang van haar bedrijf op het platteland van Nevada, Fern met een bus op pad om de wereld te verkennen als een moderne nomade.

Frida Kahlo, Viva la Vida is de Italiaanse documentaire voor iedereen van negen jaar en ouder over het leven en werk van kunstenares Frida Kahlo, over wie ook een tentoonstelling is de zien in het Cobra Museum.

Koe

Ook negen jaar moet men zijn om de film First Cow te kunnen zien, die in het  Oregon van het begin van de 19de eeuw speelt. Het leven van Cookie Figowitz en King Lu komt in een stroomversnelling als een rijke Britse bonthandelaar een koe laat overkomen, omdat hij een wolkje melk wil in zijn thee.

Zes jaar of ouder moet men zijn voor de films Pieter Konijn op de Vlucht en De Croods 2: Een Nieuw Begin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.