Rond de door brand verwoeste Urbanuskerk in Bovenkerk is een nieuwe actie gericht op  sponsoren. Die kunnen allemaal een natuurstenen lei met hun naam of handtekening laten plaatsen op het dak. Het signeren blijkt een hoogstandje schoonschrijven dat enige oefening vergt vanwege de ondergrond van de dakleien. Daarom wordt dat voor hen gedaan. De actie loopt van zaterdag 10 april t/m 31 oktober van dit jaar. De donatie is vrij, met een minimum van € 10 per daklei. 

Mocht men zelf willen signeren dan kan men gedurende de actieperiode elke 2e en 4e zaterdag van de maand van 10:00 tot 12:00 uur terecht in de pastorie van de kerk, Noorddammerlaan 124. Signeren en doneren kan ook online.

Bestaan

In de grote kathedralen van middeleeuws Europa lieten gelovigen, pelgrims en werklieden op vaak onzichtbare plekken tijdens de bouw – die soms eeuwen duurde – bewijzen achter van hun bestaan, redeneert de stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus, die via diverse acties bijdraagt aan het herstel van de kerk. Dat wil zij nu ook bij de Urbanus doen.

Die wordt wel de “Kathedraal van Amstelland” genoemd en is inmiddels ook van eerbiedwaardige leeftijd. Het dak zit al voor een deel op de kerk en in de loop van het jaar worden de andere dakdelen geplaatst.

Natuursteen

Het dak wordt voorzien van nieuwe natuurstenen leien en komt er weer puntgaaf uit te zien. Als laatste worden de leien boven de sacristie gelegd en juist onder die plek is de brand op 15 september 2018 ontstaan. Dat wil de stichting op symbolische wijze in het nieuwe dak markeren. Vandaar de uitnodiging hieraan mee te doen door een heel persoonlijk bericht mee te geven aan de volgende generatie gebruikers van de kerk, gelovigen en niet gelovigen, door het signeren / beschrijven van een lei.

Dat gebeurt met speciale inkt die door de jaren heen goed zichtbaar blijft. De tekst wordt tegen het dak aangelegd en is vanaf de buitenkant niet te zien, maar sponsors weten dat er een gesigneerd leitje is met hun naam.

55 mille

Wie helpen wil kan naar de betreffende actiepagina bij www.helponsuitdebrand.com gaan of de QR-code scannen. De stichting wil dit jaar de ontbrekende € 55.000 bijeen brengen voor professioneel beeld en geluid in de kerk. Er komen een goede ringleiding, hoogwaardige microfoons en boxen voor zowel het gesproken woord als andere sound. En er komt een beamer met projectiescherm. Natuurlijk blijft de unieke akoestiek in de kerk intact en daar wordt met de nieuwe installatie op ingespeeld.

Op zaterdag 10 april van 10:00 – 15:00 uur wordt er voor de kerk of in de pastorie een stand opgebouwd. Daar kan men zijn of haar naam vereeuwigen op een daklei en de St. Urbanus Chocolade kopen. Speciaal voor deze dag ligt er voor elke donateur een presentje klaar. De kinderen in de basisschool leeftijd kunnen op de daklei een tekening komen maken.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.