Home Columns Antisemitisme

Antisemitisme

7
132

Voor de bekende Amstelvener Frits Barend (77) is op 7 oktober 2023 alles veranderd. Hij stond zondag bij de pro-Israël demonstratie op het Stadsplein en was niet vrolijk, want maakt zich zorgen over familie in Israël, waar zijn 98-jarige tante geregeld in een schuilkelder zit. Barend heeft geen keus, vertelde hij tegen De Telegraaf. “Je bent nu eenmaal Jood.”

Zesenveertig familieleden van hem werden vermoord op één dag. Het lijkt er nu op dat er bij de zes miljoen Joden die tijdens de oorlog werden vermoord er een paar vergeten zijn en dat Hamas met hen afrekent, zoals in Amstelveen bleek. Het antisemitisme steeg dit jaar met 48%.

Comfort

Overigens was de pro-Israël demonstratie op het Stadsplein een waardige manifestatie. Er waren veel politiewagens en agenten aanwezig, maar zij hadden tot het einde van de avond gelukkig vrijwel niets te doen. Gelukkig. Amstelveen stond waardig stil bij 7 oktober, hoewel er tot in de gemeenteraad toe pro-Palestina activisten zijn. Maar op de westerse activisten zit de Palestijnse arabist, analist en advocaat Ahmed Fouad Alkhatib bepaald niet te wachten. Het ergste wat ons kan overkomen is dat westerlingen vanuit hun onbeschrijflijke comfort zich met de strijd in Gaza bemoeien, is zijn oordeel. De activisten, die heel hard “From the river to the sea’ roepen, zijn is wezen hooligans die er een luxe leventje op na houden en niet weten wat de ‘vrijheid’ in Gaza inhoudt. In elk geval geen inclusie. Maar elitaire activisten laten zich leiden door Hamas, dus door terreur.

Architect, dus

Iran is de architect van de oorlog die Hamas heeft ontketend. Zonder dat land is Hamas niets, werd zondagavond gezegd. Een andere terreurorganisatie, Hezbollah, heeft zich er ook mee bemoeid, net als Jemen en de Houthi’s. Het lijkt wel 1948, toen een dag na de stichting van Israël het land door zes Arabische staten werd aangevallen. Het was de bedoeling dat er twee staten kwamen, maar daar voelden de Arabieren niets voor. Alle Joden moeten door, is de islamitische opvatting en de staat Israël, de enige democratie in het Midden-Oosten, zo snel mogelijk ter ziele.

Soenieten

Overigens is de vraag of het sjiitische Iran niet in strijd komt met de soennieten in Gaza. Die twee groepen hebben een eeuwenlange oorlog na de dood van Mohammed achter de rug. In die zin ben ik het eens met het boek ‘Wij haten elkaar meer dan de Joden’ van de journaliste Els van Diggele, die lange tijd in Gaza woonde. De soennieten zijn niet veilig als het aan Iran ligt, maar dat is blijkbaar van latere zorg.

China

Het is mijn overtuiging dat antisemitisme altijd heeft bestaan en tot het eind der tijden zal blijven. De Nederlandse Joodse gemeenschap bestaat uit 0,3 % van de bevolking. Ik maak mij sterk dat de hoeveelheid islamieten dat percentage overstijgt. Maar de ogen van de wereld zijn op dat kleine Joodse volk gericht en niet op oorlogen en mensenrechtenschendingen in China, Soedan, Lybië en in het algemeen in de islamitische landen. Niemand heeft het ook over de statenloze Koerden, die veel onrecht ten deel valt.

Fotobijschrift: Frits Barend, zondagavond bij de manifestatie

7 COMMENTS

  1. De Israëliers hebben ruim 17.000 kinderen vermoord en zij verkrachten ook gevangenen. Ze zijn geen haar beter dan Hamas.
    Er zijn meer overeenkomsten dan u lief is. In beide gevallen gaat het om mensen die vanwege hun afkomst werden/worden vervolgd, beroofd, onderdrukt, opgesloten en nu massaal vermoord door een zich superieur wanend volk.
    In beide gevallen was/is er een groep die zich daartegen op gewelddadige wijze verzet.

    https://photos.app.goo.gl/BTttBfjjGrfXS9NH6

    • 1. Weer aantallen. Wat is een leven waard?
      2. De Israëliers willen alleen rust, die hun niet wordt gegund, omdat de islamieten nu eenmaal (gesteund door de Koran) menen dat Joden dood moeten. Vandaar de twee staten oplossing waar de Arabische volken tegen en Israel destijds vóór was.

  2. De hr Bos realiseert zich zeker niet dat antisemitisme gewoon platte vreemdelingenhaat is die je overal vindt. De hr Bos kletst namelijk wel over jodenhaat maar niet over moslimhaat of zou het zijn dat de joden “het uitverkoren volk” zijn in orthodox christelijke ogen. Voor mij is het allemaal hetzelfde. Iedereen heeft rood bloed.

  3. De Palestijnen wilden omstreeks 1900 ook gewoon rust. 95% Van hen was Arabisch en 5% Joods. Er was toen voor hen nog geen enkele reden voor ongerustheid en ook niet om van Palestina een Joodse staat te maken. De Zionisten dachten daar anders over. Die deden of die 95% niet bestonden en gingen door met hun plannen alsof Palestina een land zonder volk was.

    Toen duidelijk werd dat de Arabische Palestijnen écht geen trek hadden in een tweederangs burgerschap in hun eigen land, werden zij op terroristische wijze uit hun huizen, dorpen, landbouwgronden en land verjaagd door een zich superieur wanend volk. 750.000 mensen dakloos en ontheemd. Voor altijd vluchteling. Klinkt bekend?

    Israël is in andermans land gesticht door terroristen die geen haar beter waren dan Hamas en Hezbollah. Laat niemand dat vergeten. Palestina bestaat nog steeds en de Palestijnen meer dan ooit.

    https://photos.app.goo.gl/RggmoEPtRZG7yXBW7

  4. Mensen met Israëlische vlaggen om hun schouders steunen landroof, etnische zuivering en genocide en kennelijk schamen zin zich daar toch niet voor.

    Door misbruik van het begrip ‘antisemitisme’ is dit gaan betekenen dat je tegen racisme en genocide bent.

    • Correctie:
      Mensen met Israëlische vlaggen om hun schouders steunen landroof, etnische zuivering en genocide. Kennelijk schamen zij zich daar toch niet voor.

      Door misbruik van het begrip ‘antisemitisme’ betekent dit tegenwoordig dat je tegen racisme en genocide bent.
      Dat is geen schande.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.