Tot dinsdag 29 oktober is er bij KunstLokaal SAKB (Stichting Amstelveense Kunst Belangen) aan de Ouderkerkerlaan 15 een tentoonstelling te zien van meerdere amateurkunstenaars die portretten hebben geschilderd van Jan de Jong, een geliefd model.

Jan de Jong (79 jaar, foto) is al sinds zijn jeugd regelmatig model.

Geur

Eerst voor een oom en tante, later voor o.a. Arti et Amicitiae, Ateliers Westerdok, Volksuniversiteit Teylingen en sinds 2018 is hij regelmatig model bij KunstLokaal SAKB. Hier klikte het meteen. Zoals De Jong zei: “De geur van het atelier van mijn oom en tante vond ik hier terug.”

 Cultuur

Hij is altijd geïnteresseerd geweest in kunst en cultuur. Musea, opera’s, godsdiensten (speciaal mythologieën), oude culturen, etc. Door zijn werk in de luchtvaart kon hij regelmatig reizen naar meerdere landen om daar zijn hart op te halen aan de lokale kunst en cultuur. Na zijn werkzame leven miste hij het reizen, de kunst en cultuur. Hij besloot zich op te geven als model bij meerdere instanties, waaronder KunstLokaal SAKB.

Op de vraag wat voor hem zo speciaal is aan het model zijn zei hij: “Ik houd van de creatieve spanning die het met zich meebrengt. Plus de ontspanning achteraf. Wat is mooier dan creativiteit van A tot Z ter plekke mee te maken? En nog wel vanaf de eerste rij.” Voor openingstijden zie sakb.nl  De officiële opening vindt plaats op woensdag 9 oktober om 12.30 uur in KunstLokaal SAKB. Iedereen is dan welkom.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.