Betalen Oekraïense vluchtelingen met eigen inkomsten in Amstelveen wel een eigen bijdrage voor hun gemeentelijke opvang? Dat wil fractievoorzitter Emiel Sjaardema (foto) van 50Plus in de gemeenteraad wel graag weten van B en W. Hij heeft er schriftelijke vragen aan hen over gesteld. Sinds 1 juli zijn namelijk de regelingen in die zin veranderd dat gemeenten die bijdrage bij Oekraïners met inkomsten zélf moeten innen. Gebeurt dat ook, vraagt Sjaardema.

Het raadslid vraagt ook hoeveel er sinds 1 juli worden opgevangen en hoevelen er daarvan eigen inkomsten hebben.

Welwillendheid

En of de gemeente eigenlijk wel vindt dat het redelijk is te ontheemden wie werken te laten betalen voor de lokale voorzieningen, wil hij weten, alsmede wat het college van B en W op dat punt heeft geregeld om van 1 juli af te gaan innen. Hij vraagt ook wat de eigen bijdrage van Oekraïners naar schatting jaarlijks in de gemeentekas zal brengen en of dat dan in de gemeentelijke financiën wordt verantwoord. “Als de uitvoering van deze wijziging niet kan worden uitgevoerd heeft u dan voornemens om, net als meerdere gemeenten al toepassen, de eigen bijdrage aan de welwillendheid van de Oekraïners over te laten?” vraagt Sjaardema tenslotte.

4 REACTIES

  1. De hr Emiel Sjaardema laat zich hier in het welvarende Amstelveen wel van de meest kleinzielige kant zien. En wat dan nog als die Oekraïners een paar honderd euro erbij verdienen. Die Emiel Dorknoper moet eens gaan kijken hoe heel veel van deze mensen er bij zitten. Vaak met meerderen op 1 kamer of met het hele gezin.
    Laat Emiel Dorknoper zich liever bezig houden met de soc woningbouw,welzijn, enz. voor ouderen . Doet hij tenminste echt wat nuttigs.

  2. Beste Frank, volgens mij heb je de vragen niet goed gelezen en/of de strekking niet helemaal begrepen. Het gaat hier niet om zielige Oekraïeners maar alleen om degene met een normale baan. Ons lijkt het dan niet meer dan logisch dat ze zelf ook een bijdrage t.b.v. hun huisvesting en/of levensonderhoud leveren. Daarnaast gaan de vragen over het uitvoeren van een rijksmaatregel vanaf 1 juli. En met betrekking tot sociale woningbouw hebben we in de afgelopen raadsvergadering (17 juli jl.) een motie ingediend om de schaarse grond in Amstelveen niet aan de hoogste bieder te verkopen maar t.b.v. sociale huur voor jong en oud. Alles valt na te lezen op onze website of bij de raadstukken. Grt. Emiel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.