De naam Amstelveen van de gemeente bestaat nu zestig jaar en dat werd zaterdag in diverse wijken gevierd. Ook in Schouwburg Amstelveen, die naar directeur Dianne Zuidema zei meteen de opening van het nieuwe theaterseizoen maakte van het optreden van het uit ruim honderd musici bestaande Noordhollands Jeugdorkest (NHJO). Eerder spraken onder meer burgemeester Tjapko Poppens en de dirigent van het orkest Bas Pollard. Cultuurwethouder Herbert Raat was ’s morgens nog in Westwijk, waar op het Westwijkplein en wijkcentrum (vooral voor ouderen) Dignahof wijkbewoners sprak (foto onder). In het Dorpshuis ‘De Nesse’ van Nes aan de Amstel had men ’s avonds van de viering een thema-avond over duurzaamheid en klimaat gemaakt.

Terwijl orkest ’s middags klassieke muziek speelde, hield men in Westwijk bij populaire levensliederen in een show waarin verder vooral aan de kinderen was gedacht. Zij konden in wijkcentrum Westend zich onder meer laten schminken en verder trad er geregeld een goochelaar op.

Ook in P60

Op de zaterdagmiddag was P60 uitverkocht om het feest te vieren, vertelde Poppens in de ernaast gelegen schouwburg. De muzieksoorten in beide theaters verschilden nogal. De gemeente had subsidies voor de diverse wijkfeesten beschikbaar gesteld, alsmede taartjes en bierviltjes met daarop het logo van ’60 jaar Amstelveen’. De gemeente is trouwens veel ouder, maar heette voor 1964 ‘Nieuwer-Amstel’.

Solist

Vioolsolist bij middagconcert was Pauli Paananen, die een daverend applaus kreeg en zelf zes jaar lang tot het NHJO behoorde. Hij studeert nu viool aan het Conservatorium van Amsterdam en geeft toe dat het orkest ineens muziek weer leuk werd na een periode waarin het ‘saai’ was in zijn eentje klassieke muziek te maken. Volgens burgemeester Poppens krijgen de inwoners ter gelegenheid van ‘60 Jaar Amstelveen’ een sociaal en cultureel programma voorgeschoteld. De muzikanten bleken bij de toegift ook een uitstekend koor te vormen. Eerder speelden zij een vast programma dat bestaat uit de Danse Bacchanale, een muziekstuk uit de opera ‘Samson en Dalila’ (naar het Bijbelverhaal) van Camille3 Saint-Saëns, het Eerste Vioolconcert van Max Bruch en Tzigane van Maurice Ravel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.