De tentoonstelling ‘Black Barbie Expo’ van Mylo Freeman (foto) is tot en met 29 oktober te zien in de bibliotheek aan het Stadsplein. Op vrijdag vrijdag 13 september komt zij daar zelf langs om te vertellen over haar verzameling, die bestaat zwarte Barbies in wisselende outfits en werd eerder werd tentoongesteld in Amsterdam en Den Haag.

Eigenlijk heeft Mylo Freeman van alles gedaan, voordat illustratrice van kinderboeken werd. Zij is Nederlandse van Amerikaanse afkomst, groeide op in Den Haag en volgde in Amsterdam de Gerrit Rietveldakademie om illustratrice te worden, maar ook het zingen zat haar in het bloed, zodat zij zich aan een zangloopbaan waagde, die overigens kort duurde. Na de geboorte van haar zoon, wijdde zij zich opnieuw aan het illustreren van kinderprentenboeken.

Kiekenboekprijs

Met het haar eerste prentenboek ‘Potje!’ won zij de Kiekenboekprijs en nu heeft zij al ongeveer zeventig boeken geïllustreerd. Vooral haar reeks over het donkere prinsesje Arabella (zestien boeken) viel op. Daar herkent men de zwarte Barbie in. Die leidde tot haar verzameling, maar ook tot een app en een theaterstuk. Met haar boeken poogt zij de diversiteit te dienen. Mylo geeft ook workshops, lezingen en samen met Maria Romijn muzikale voorstellingen rond haar prentenboeken. Op vrijdag 13 september mogen kinderen – van 4 tot 8 jaar – zich na haar lezing zelf aan een ontwerp voor de outfit van Barbie wagen. De expositie gaat daarover.

Voor meer informatie over de expositie en de workshop: De website van de bieb of bellen met 020 – 641 41 26.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.