Ook de wijk Groenelaan viert dat de naam Amstelveen zestig jaar bestaat. Dat feest is op zaterdag 21 september. Er zijn nog kraampjes beschikbaar tegen een kleine vergoeding. Daar kan men zijn of haar hobby presenteren, overbodige huisraad verkopen of de wijk op iets attent maken.

Rad van fortuin

Een half kraampje kost €5 en een hele €10. “We hebben een rad van fortuin, koffie, gezellige plek om u wijkbewoners te ontmoeten”,  zeggen de organisatoren.  Voor meer informatie of kraamhuur mailen naar e.blom@participe.nu.

Vijver

De vijver bij de Bolder wordt in 2026 gerenoveerd. Daarover is de Werkgroep Infra van Wijkkoepel Groenelaan al sinds oktober vorig jaar met de gemeente in gesprek. Men praat over de toekomst van de vijver. Er is een plan  (https://wijkgroenelaan.nl/wp-content/uploads/2024/08/vijver-groenhof.pdf) met de gemeente besproken. Dit voorjaar heeft de gemeente de toezegging gedaan dat begin 2026 zal worden begonnen met de aanpak van de vijver. Wijkbewoners die aanvullingen op dit plan hebben, kunnen dit doorgeven via infra@wijkgroenelaan.nl
In de gemeenteraadsvergadering van 17 juli heeft wethouder Gordon dit ook gemeld. In de berichtgeving door diverse lokale media naar aanleiding van deze raadsvergadering over de vijver is onze betrokkenheid echter niet vermeld, maar worden alle credits toegeschreven  aan een motie van lokale partij Goed voor Amstelveen (GvA). De omwonenden vinden dat onjuist. De fractie heeft volgens de werkgroep “een nietszeggende motie” ingediend, die de wethouder meteen omarmde “omdat de toezegging toch al was gedaan”.

1 REACTIE

  1. Begin 2026 zal er worden begonnen met de aanpak van deze al decennia stilstaand water stankbak. Een zeer vlotte reactie van gemeente en ook de raad. Gewoon elke 2 jaar moeten deze stinkplekken schoongemaakt worden en ja dat kost nu eenmaal geld. Geld wat dan niet aan één of ander leuk showprojectje besteed kan worden met leuke foto’s van de diverse wethouders erbij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.