Deze zomer konden kinderen vijf dagen per week leren zwemmen in De Meerkamp.  “Intensieve zwemlessen”, zegt het gemeentelijke sportbedrijf AmstelveenSport. Honderd kinderen daaraan deel en AmstelveenSport spreekt van een ‘groot succes’.

Er zijn volgens het sportbedrijf grote sprongen door de kinderen in zwemvaardigheid gemaakt.

Voortraject

Amstelveen is van plan die opzet in de toekomst te herhalen. In de zomermaanden deden sommigen één week mee, anderen meer weken en enkele zelfs zes weken lang. De lessen waren bedoeld voor kinderen die in het zwembad op zwemles zitten voor het zwemdiploma A. Binnen de zwemlessen wordt onderscheid gemaakt tussen het voortraject, gericht op watervrij maken, en het hoofdtraject, waar zwemtechnieken werden geleerd. Vooral kinderen in het voortraject maakten gebruik van de zomervakantielessen.

Lessen op maat

In de zomervakantie werd extra aandacht besteed aan differentiatie en persoonlijke aandacht. De voortgang van elk kind werd nauwkeurig gevolgd, waardoor de lessen op maat werden aangeboden. Ook werd intensief contact met ouders onderhouden om de voortgang te bespreken en tips mee te geven. De zweminstructeurs zorgden ervoor dat de lessen niet alleen leerzaam, maar ook leuk waren. Extra materialen, zoals matten in het water, zorgden voor afwisseling en uitdaging.

De reguliere zwemlessen starten weer op woensdag 4 september. Vakantiezwemlessen worden voortgezet in de komende schoolvakanties, met hetzelfde concept: Vijf keer per week zwemles voor de kinderen die hun zwemdiploma A willen halen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.