Het mag dan een waardeloze zomer zijn, met door de bank genomen weinig warme dagen, wethouder Floor Gordon waarschuwt voor de hitte van de toekomst. Daartoe start zij een nieuwe campagne en kunnen Amstelveners op het Stadsplein ’s middags van twee tot vier een ‘Heet hè-kas’ bezoeken. Om de toekomstige hitte te ervaren.

Door klimaatverandering komen extreme temperaturen steeds vaker voor, zegt de gemeente. “Dit wordt hittestress genoemd.”

Kas

In de ‘Heet hè-kas’, die voor een dag op het Stadsplein (ter hoogte van restaurant Zorgeloos) staat, kunnen inwoners die hitte voelen. De gemeente meldt verder dat de ‘hittestress’ vooral voelbaar is in de ouderenzorg, bij drukbezochte evenementen en in de binnenstad op hete pleinen. Kennelijk hoort daar het meest saaie plein van Nederland, het Stadsplein, ook bij. Maar volgens de gemeente ervaart men de toekomstige hitte ook in de eigen leefomgeving.

Praten

Om goed voorbereid te zijn op de toekomst kunnen inwoners ook al vast vragen stellen over subsidies en regelingen die in verband met de hitte zijn getroffen. Die vragen worden door gemeentelijke ambtenaren beantwoord. Zij ook op de verschillende projecten van de gemeente. ’s Morgens spreekt wethouder Gordon (Duurzaamheid) met verschillende bestuurders, adviseurs, managers en ambtenaren van verschillende organisaties in de gezondheidszorg, gebouwde omgeving en openbare ruimte, zegt de gemeente. “Zij praten over het effect van hittestress en de maatregelen die genomen kunnen worden.”

Meer informatie: https://www.amstelveenrainproof.nl/nieuws/heet-he-kas

2 REACTIES

  1. ‘Wethouder Floor Gordon waarschuwt voor de hitte van de toekomst.’ Dat is goed, al is zij daar rijkelijk laat mee. In 1972 vertaalde ik het rapport ‘Blueprint for Survival’ *) waarin de opwarming van het klimaat nauwkeurig werd berekend en gewaarschuwd.
    De neoliberalen kozen echter voor een economische groei dmv verbranding van fossiele grondstoffen.
    Gordons hittekas stond pal voor onze voordeur, maar Stadspleinbewoners waren niet uitgenodigd om geïnformeerd te worden over haar plannen voor het Stadsplein.

    *)
    https://photos.app.goo.gl/4Y8NgAySTj3eJLvG9

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.