Zondag, 7 juli, rijdt de Museumtramlijn weer naar en door Amstelveen.

De bouw van de tijdelijke Loods aan het Jollenpad, die vier maanden in beslag heeft genomen, is bijna afgerond en zaterdag worden de trams vanaf de voormalige remise aan de Karperweg verplaatst naar de nieuwe (tijdelijke) loods. Vanaf nu gaat de museumtramlijn weer elke zondag door Amstelveen rijden.

Jollenpad

De Electrische Museumtramlijn Amsterdam (EMA) meldt dat het traject tussen het Haarlemmermeerstation en het Jollenpad niet te berijden is. Daarom werd in samenwerking met Stichting BRAM (Behoud Rijdend Amsterdams Materieel) een pendelbus georganiseerd die bezoekers rechtstreeks van het Haarlemmermeerstation naar het Jollenpad zal brengen en andersom. “Zo blijft de lijn een uitstekende optie om, al dan niet met het gezin of (klein)kinderen het Amsterdamse bos te bezoeken”, zegt EMA.

Afscheid

Alle trams die geen deel uitmaken van de exploitatie hebben reeds onderdak gevonden rondom Amsterdam, in remises van het GVB of in tijdelijke opslag in Aalsmeer. Ook heeft EMA afscheid moeten nemen van een aantal trams, een keuze die het museum zwaar is gevallen. Het is echter in de nieuw te realiseren remise op het nieuwe Havenstraatterrein niet mogelijk om alle trams te behouden en is er een keuze gemaakt voor Trams uit Nederland met de focus op Amsterdamse Trams.

1 REACTIE

  1. Mijn oude Rotterdamse RET-trammetje van lijn 16 zal dus misschien niet meer rijden.

    De historische trams rijden maar één keer per week. Ondertussen neemt de trambaan 365 dagen per jaar 24/7 de ruimte in beslag van de enige mogelijkheid voor een fraaie, gezonde, duurzame, rechte fietsbaan tussen Amstelveen en Amsterdam.

    Eeuwig zonde, ook van al het geld.

    Die historische trams horen op het Museumplein waar iedereen ze kan zien, niet op een onzichtbaar bospad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.