Duizenden mensen waren er zondagmiddag op het Stadsplein, toen burgemeester Tjapko Poppens officieel het Japan Festival opende. Dat er niet maar alleen Japanners waren, maar veel andere Amstelveners, is mogelijk het gevolg ervan dat mensen uit het land van de Rijzende Zon er alles aan hebben gedaan deel uit te maken van de Amstelveense gemeenschap.

Aan Japanners is onder meer het Bloesempark in het Amsterdamse Bos te danken en bij de SAKB zij kind aan huis.

Tulpen

Ook is er een Amstelveens Japans koor, dat er niet voor terug deinst ‘Tulpen uit Amsterdam’ in goed verstaanbaar Nederlands te zingen. Geregeld worden etnische festivals op het Stadsplein gehouden, maar het Japanse stal zondag de show. En toch waren er de bekende gerechten en andere diensten die Japanners aanbieden, zoals Nippon en het automerk Mitsubishi.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.