In het Literair Café 102, in de bibliotheek aan het Stadsplein, is donderdag 25 april van 19.30 tot 21.00 uur de Turkse auteur Murat Isik. Ada Ruiter van Boekhandel Venstra en Anton Furnée van de bibliotheek interviewen de Libris Literatuurprijs-winnaar over zijn nieuwste boek ‘In de mist van Golden Gate Park’.

Met een opa die dé verhalenverteller was van zijn dorp en ook een vader die de gave van het woord bezit, heeft Murat Isik verhalen vertellen in het bloed zitten.

Verloren grond

Hij debuteerde in 2012 met ‘Verloren grond’, een familiegeschiedenis die in zijn geboorteland Turkije afspeelt. Zijn soepele pen werd beloond met de Bronzen Uil Publieksprijs en daarnaast werd het boek ook genomineerd voor de Academica Literatuurprijs. In 2017 verscheen zijn roman ‘Wees onzichtbaar’, bekroond met de Libris Literatuur Prijs.

Familie

Hat boek ‘Golden Gate Park’ is een epische vertelling over het zoeken naar vrijheid, autonomie, het vinden van een grote liefde, de wording van een schrijver en de onoverkomelijke banden met zijn familie.

Metin Mutlu gaat in zomer 2001 studeren in San Francisco. Met het betreden van deze nieuwe, vrije wereld is hij vastbesloten zijn oude zelf achter te laten. Zijn nieuwe vrije leven lijkt Metin goed af te gaan en langzaam ontluikt de schrijver in hem. Maar dan storten onvermoede gebeurtenissen hem in een overrompelend avontuur, terwijl ontwikkelingen in San Francisco en aan het thuisfront zijn verblijf in een heel ander licht stellen. Metin komt voor onmogelijke dilemma’s te staan.

Literair Café 102
Elke maand biedt het literair café een exclusieve mogelijkheid in gesprek te gaan met een bekende auteur. Brandende vragen kan men aan hem of haat en ervaringen delen. Samen met boekhandel Libris Venstra ontvangt de bieb inspirerende auteurs om te praten over hun nieuwste werk.

Foto van Murak Isik gemaakt door Mark Uyl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.