Behalve het Alzheimer Café op donderdag 28 maart (19.30 uur) Alzheimer Amstelland en Meerlanden een muziekmiddag op zondag 24 maart van 14.00 tot 16.00. Het ‘café’ wordt in het wijkcentrum Middenhof gehouden aan de Dr. Willem Dreesweg 155. De dansmiddag, met optreden van de band Muziekmenu en dankzij een donatie  van Music Meeting Lounge, in Het Pluspunt aan de Smeeklaan 1. Beide zijn gratis.

Het Alzheimer Café gaat over wat er allemaal gebeurt na de diagnose: Dementie. Er komt vaak een einde aan een periode van vermoedens en onzekerheid, zegt Alzheimer Nederland.

Impact

“Voor veel mensen is dat een opluchting en een klap tegelijk: Enerzijds weet men eindelijk wat er aan de hand is, anderzijds ook dat er geen genezing mogelijk is. De impact van dementie op het leven van de betrokkenen is groot.”  Vervolgvragen zijn onder andere: Hoe deel je de diagnose met de omgeving en wat gaat er allemaal veranderen?

Gespreksleider Job van Amerongen praat in het café met Ettaniya Moen en Annette Molleman, beide casemanager bij de Zonnehuisgroep. Er komen vragen aan de orde over wie eigenlijk bevoegd is de diagnose vast te stellen en hoe mensen daarop reageren.  Ook over hulp en of dagbesteding altijd een goede oplossing is en of iedereen een casemanager krijgt, zijn er vragen. Evenals: Wordt er gesproken over niet meer thuis wonen en over de dood?

Dansmiddag

Tijdens de avond krijgt men praktische informatie aangereikt en antwoord op vragen. Ook is er  voldoende tijd en ruimte om ervaringen uit te wisselen met lotgenoten.

De dansmiddag in Het Pluspunt is niet de enige die Alzheimer Nederland wil organiseren. Dat is mogelijk dankzij een donatie van Music Meeting Lounge aan de Badlaan in Amstelveen. “We trappen af op 24 maart met een live optreden van de band Muziekmenu”, zegt de organisatie. “Op het muzikale menu staan bekende, goed in het gehoor liggende Engelse songs, Franse chansons en Nederlandstalige liedjes. Onder het motto “U vraagt en wij spelen” spelen de musici van Muziekmenu ieders favoriete muziek.”

Aanmelden per mail naar amstellandmeerlanden.pr@alzheimervrijwilligers.nl. Lees meer op de website

Foto: Stijn Rademaker

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.