De infrastructuur van de sport mag in Amstelveen dan goed zijn, de bereikbaarheid daarvan voor gehandicapten laat te wensen over. “Het is mis”:, zei in een online raadsgesprek Sandra van Engelen van het CDA maandag. Daar werd het rapport van de Rekenkamercommissie van de gemeenteraad over het sportbeleid besproken.

Van Engelen heeft trouwens al eerder gezegd dat de sport voor gehandicapten vaak onbereikbaar is.

Teleurstelling

Hoofdonderzoeker voor de Rekenkamer Peter Struik was het daarmee eigenlijk wel eens. Het heeft vooral met de organisatie rond de sport te maken, bijvoorbeeld met het vervoer naar de accommodaties, zei hij. Van Engelen had dat eerder gezegd. Zij begreep ook niet dat het nog steeds in de conclusies stond van het rapport, terwijl zij er eerder over had geklaagd. Van Engelen sprak daarover haar teleurstelling uit.

Het ging de Rekenkamer er om een beeld te krijgen van sportaccommodaties. Dar heeft de gemeenteraad kennelijk niet, hoewel het met de velden en sporthallen wel goed zit. Maar of daarmee de door de gemeenteraad gestelde doelstellingen worden bereikt, is blijkbaar niet duidelijk. Sportwethouder woonde de onlinemeeting overigens niet bij, omdat de techniek hem in de steek liet.

Scholen

Er is door de onderzoekers gepraat met o.a. sportverenigingen en scholen. Een van de aanbevelingen die uit het onderzoek voortkwam is dat de gemeenteraad meer de regie neemt. In het veld merkt men weinig van de gemeentelijke regie, constateerde Struik. Hij miste onder meer de verbinding met het sociale domein.

“Hoe ingewikkeld is het deze groepen gehandicapten tegemoet te komen”, vroeg Sandra van Engelen.  Stimulering kan niet alleen maar in subsidies van de lokale overheid liggen, waarschuwde Peter Struik. Hij wees er trouwens op dat in het contract met het gemeentelijke sportbedrijf AmstelveenSport staat dat het alles doet om de sportaccommodaties bereikbaar te maken voor gehandicapten, zei Struik. En door welzijnsorganisatie Participe, volgens hem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.