Wethouder Adam Elzakalai van Economische Zaken en directeur GlasDraad Pieter van Grunsven ondertekenden vrijdag de overeenkomst voor de aanleg van glasvezel om het buitengebied van Stichtse Vecht, Ronde Venen en Amstelveen / Nes aan de Amstel. Een bewoner en ambassadeur uit het gebied was hierbij aanwezig.

De ondertekening van het convenant vormt de basis voor eindelijk de komst van glasvezel in  buitengebied en in Nes aan den Amstel.

Specialisme

Meer dan 45% van de huishoudens heeft zich reeds aangemeld, waardoor de aanleg van glasvezel na 18 december kan beginnen. GlasDraad, gespecialiseerd in die aanleg in dorpen en buitengebieden, heeft sinds september uitgebreide informatie verstrekt via brieven en informatiekrantjes over glasvezel, de planning en het aanbod. Ook werden informatiebijeenkomsten georganiseerd.

Niet afhankelijk

Wethouder Elzakalai zegt een snelle en stabiele internetverbinding voor iedereen belangrijk te vinden. “Onze rol als gemeente is het zoeken en vinden van een partij die dit voor ons kan realiseren, ook in het buitengebied. Een goede internetverbinding moet niet afhangen van de plek waar je woont. Samen met GlasDraad kunnen we daarvoor zorgen.”

Daar is de directeur van GlasDraad Nederland het mee eens. “Deze belangrijke stap benadrukt onze gezamenlijke ambitie om zoveel mogelijk mensen een supersnelle glasvezelaansluiting en alle bijkomende voordelen te bieden”, zegt hij. “We zijn vastberaden om deze moderne digitale infrastructuur te realiseren op plaatsen waar tot op heden geen netwerk is aangelegd. Samen met de gemeentes, inwoners en bedrijven zullen we een toekomstbestendige internetverbinding aanleggen waar alle inwoners en ondernemers in de regio al in 2024 van kunnen profiteren.”

Eigen Haard

Woningcorporatie Eigen Haard, GlasDraad en de gemeente vinden het van belang dat Nes aan de Amstel als geheel wordt aangesloten op het glasnetwerk van GlasDraad. De gemeente heeft hiertoe gesprekken gevoerd met Eigen Haard en Glasdraad. Eigen Haard, die eerst n iets voor de sociale huurwoningen in financieel opzicht wilde doen, een houding die dinsdag nog zwaar op de maag laf van de Dorpsraad Nes aan de Amstel, is nu bereid samen met de gemeente en GlasDraad een financiële bijdrage te leveren om de aanleg van het glasvezelnetwerk in Nes aan de Amstel te stimuleren.

Glasvezel Nes aan de Amstel

Vanaf september dit jaar is GlasDraad Amstel Vecht en Venen gestart met een campagne in de gemeenten Stichtse Vecht, Ouder Amstel, Ronde Venen en Amstelveen. Het doel is bewoners en ondernemers in het buitengebied en de dorpen van deze gemeenten toegang te geven tot een betaalbaar en betrouwbaar glasvezelnetwerk. Ook woningen en bedrijven langs de Amstel vallen hieronder. Over dit netwerk leveren 16 serviceproviders haar diensten waardoor er ruime keuze is. Meer informatie is te vinden op de website glasdraadamstelvechtenvenen.nl.

Foto-onderschrift: Wethouder Economische Zaken Adam Elzakalai, een bewoner/ambassadeur en directeur Pieter van Grunsven en medewerkers GlasDraad 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.