De provincie wil mensen Noord-Hollander uit de LGBTQIA+-gemeenschap  stimuleren mee te varen tijdens Canal Parade Amsterdam’23. Die wordt op 5 augustus gehouden.

Deelnemers kunnen meevaren op de provincieboot tijdens de Canal Parade als zij zich aanmelden.

Selectie

De provincie Noord-Holland vaart dit jaar samen met Gelderland opnieuw mee met hun boot ‘Let’s Embrace’. Mensen uit beide provincies kunnen zich tot 1 juni opgeven door een verhaal te delen over iemand bij wie zij zich veilig, inclusief, gelijkwaardig en geliefd voelen. Uit alle inzendingen worden begin juni de deelnemers geselecteerd die dan samen met de persoon uit hun verhaal mee mogen varen.

#YouAreIncluded

Het thema van Pride Amsterdam 2023 is #YouAreIncluded. De verhalen die de deelnemers over dit thema delen, kunnen gaan over een korte gebeurtenis of een jarenlange situatie, meldt Noord-Holland. “Over een kleine ervaring, of juist een groot moment in hun leven. Zo lang het verhaal over hunzelf gaat en over wat diegene die ze nomineren hierin betekend heeft.”

Regenboogprovincie

Zoals Amstelveen pretendeert voor een Regenbooggemeente te willen worden gehouden, zegt Noord-Holland een ‘Regenboogprovincie’ te zijn en het belangrijk te vinden dat iedere inwoner zichzelf kan wezen. “De provincie heeft een grote diversiteit aan inwoners met bijzondere verhalen en is daar enorm trots op”, zegt zij. “Door deel te nemen aan de Canal Parade van Pride Amsterdam wil ze de zichtbaarheid en acceptatie van LGBTQIA+’ers verbeteren.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.