Uiteraard weer zonder media, die de gemeente nu eenmaal graag op een afstand houdt, nam wethouder Floor Gordon (o.a. Duurzaamheid en Ruimtelijke Ordening) dinsdag uit handen van voorzitter Bauco Moerkercken van Stichting Wijkkoepel Groenlaan de Wijkvisie Groenelaan 2040 in ontvangst. Daarin geeft wijkkoepel aan welke thema’s zij de komende jaren belangrijk vindt.

Zoals groen, verkeer, klimaatadaptatie, veiligheid, sociale cohesie en ruimtelijke ontwikkelingen.

Waardering

Participatiewethouder Floor Gordon zou haar waardering hebben uitgesproken voor de betrokkenheid van de bewonersinitiatiefgroep in de wijk Groenelaan. Een gemeentelijk persbericht meldt dat zij gezegd zou hebben dat door nadenken over de leefomgeving waardevolle informatie bij bewoners en ondernemers is opgehaald.

Serieus

Floor Gordon (volgens de gemeente): “In de wijk Groenelaan spelen de nodige ontwikkelingen. We gaan deze visie met veel genoegen bestuderen en kijken op welke onderdelen we elkaar kunnen versterken.” De wijkkoepel geeft volgens haar de gemeente extra inzicht in wat bewoners van de wijk belangrijk vinden.

“Het is belangrijk als gemeente deze inbreng serieus neemt en op de juiste plekken in de organisatie een plek te geven. De visie bestrijkt immers diverse beleidsterreinen. Om de lijnen te verkorten en de gemeente een gezicht te geven, hebben we voor deze visie een gebiedsmanager als eerste aanspreekpunt voor bewoners aangesteld.”

Samenwerking

De Werkgroep Infra van de wijkkoepel ziet op de korte termijn op een aantal punten mogelijkheden tot samenwerking met de gemeente. Bauco Moerkercken ziet samenwerkingskansen bijvoorbeeld bij het Ben Goerionpad, de buitenruimte van het winkelcentrum Groenhof, de herontwikkeling van Groenelaan, de kwaliteit van wandelpaden en verkeerswegen en de bereikbaarheid met de fiets van gezondheidscentrum De Marne. De gemeente heeft dit toegezegd de visie in het Engels te laten verschijnen. wijkgroenelaan@gmail.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.